Învățați cum să faceți o omletă folosind sfaturile și trucurile mele ușoare atât pentru ouăle în stil american, cât și pentru cele în stil francez. Indiferent cum vă place, stăpânirea tehnicii va face micul dejun și mai bun, conform jessicagavin.com.
Omleta e rapidă și ușoară, de obicei, dar puteți transforma ouăle într-o omletă sofisticată (sau omelette în franceză) cu un pic mai mult efort. Nu vă faceți griji.
Acele cașcavaluri cremoase și pufoase sunt încă acolo, doar că sunt împăturite în interior cu niște umpluturi suplimentare.
Puteți adăuga legume sotate, carne și, bineînțeles, brânză topită pentru a o înveli într-un pachet comestibil auriu.
Iată două rețete de omletă pe care vreau să vă învăț cum să le faceți. Prima este cea în stil american, care este ușor rumenită la suprafață și generos umplută în interior.
Asemănătoare cu ceea ce ai primi la un restaurant cu lingurițe grase, dar nivelată și nu atât de uscată.
Celălalt este un stil clasic franțuzesc, este rulat fără rumenire, doar cu o textură delicată și catifelată pe tot parcursul. Încercați-le pe amândouă, vedeți ce vă place. S-ar putea să vă surprindă!
Cantitatea de ouă
Consider că 3 ouă asigură o porție individuală destul de consistentă, care este suficientă și pentru umplutură.
Dacă folosiți ouă de dimensiuni diferite, faceți ajustări după cum este necesar. Ca referință, omletele de dimensiuni monstruoase pe care le găsiți la restaurante conțin de obicei între 3 și 5 ouă.
Dacă vă este foame, dați-i drumul! Doar mărește condimentele, lichidul și folosește o tigaie mai mare de 25 cm.
Condimente și adaosuri lichide
Se condimentează ouăle nefierte cu sare și piper și cu o cantitate mică de lichid, cum ar fi apă, lapte, jumătate și jumătate sau smântână. Sarea și umiditatea suplimentară dau ouă mai ușoare, mai umede și mai fragede.
Grăsimea din lapte adaugă doar o notă de bogăție la proteine. Eu nu folosesc mai mult de 1-2 lingurițe de lichid la un ou mare. Cu toate acestea, nu trebuie să adăugați lichidul dacă vă place un gust mai puternic de ou.
Baterea amestecului de ouă
Pentru a evita acele buzunare enervante de albușuri care se strecoară, folosiți un bol suficient de mare pentru a oferi suficient spațiu de mișcare.
Bateți ouăle folosind o mișcare rapidă, dintr-o parte în alta, pentru a obține cea mai mare forță de forfecare.
Această tehnică va sparge în mod eficient gălbenușul, astfel încât să fie un amestec mai uniform cu proteina albumină vâscoasă.
Nu amestecați prea mult! Prea mult poate dezumfla aerul prins înăuntru și poate crea o omletă mai puțin pufoasă.
Materialul și dimensiunea tăvii
Consider că o tigaie antiaderentă de 20 cm funcționează cel mai bine pentru o omletă cu două ouă.
Volumul amestecului de ouă umple tigaia cu o înălțime de aproximativ ¼ de centimetru pentru a face caș gros care să umple interiorul.
Dimensiunea tigăii oferă, de asemenea, suficient spațiu pentru ca ouăle crude să curgă spre margini, creând o formă circulară. Acoperirea antiaderentă facilitează plierea omletei, rularea și transferul pe o farfurie.
Gătitul cu unt
Prăjirea cu unt sporește aroma, deoarece solidele din lapte se rumenesc ușor și are un gust de nucă. Acest ingredient este vital pentru omletele de tip american, care au suprafața aurie caracteristică. Untul accelerează schimbarea culorii.
Cu toate acestea, pentru omleta în stil francez, folosesc o temperatură mai scăzută a focului pentru a controla mai bine culoarea finală a oului, care trebuie să aibă o nuanță uniformă de galben soare.
Omleta în stil american
Pentru un centru pufos și o crustă aurie, adăugați ouăle într-o tigaie la foc mediu-mare.
Această temperatură gătește imediat proteinele și face ca umezeala să se transforme în aburi, care sunt apoi blocați în interiorul cașului atunci când acesta se încheagă și se întărește.
Folosiți o spatulă pentru a trage rapid marginile închegate spre centru, lucrând în jurul tigăii și lăsând lichidul să curgă spre marginile tigăii.
Reduc focul la mic atunci când suprafața este încă lucioasă, dar în mare parte gătită. Acum puteți adăuga umpluturi precum brânză, legume și carne pe o jumătate de ou. Îndoiți omleta și savurați imediat.
Omleta în stil francez
Pentru a obține o omletă moale și o textură delicată, gătiți ouăle la foc mediu-jos. Această temperatură încălzește ușor și coagulează proteinele fără a adăuga prea multă culoare la suprafață. Nu se generează la fel de mult abur, așa că oul va fi mai puțin pufos, dar mai cremos.
Îndoiți omleta în treimi sau rulați-o în formă de trabuc strâns și serviți-o cu partea cusută în jos pentru a-și păstra forma. În mod tradițional, acest tip de omletă nu este umplut. Cu toate acestea, puteți adăuga sosuri și alte ingrediente într-o fantă tăiată pe lungimea oului de deasupra.
Adăugarea umpluturii
Brânzeturi precum cheddar, mozzarella și swiss, folosiți 2 până la 4 linguri.
Proteine precum bacon sau cârnați, tăiați-le în bucăți mai mici și folosiți ¼ până la ½ cană.
Legume precum ciuperci, ceapă, ardei gras, spanac și dovlecei tocați, adăugați aproximativ ½ ceașcă. Asigură-te că le sotezi mai întâi, altfel, va face ca centrul să se înmoaie pe măsură ce se așează.
Cu ce se poate servi:
– Șuncă prăjită la cuptor
– Pâine prăjită franțuzească
– Cartofi crocanți prăjiți cu usturoi crocant
APASĂ AICI și învață –> Cum să gătești orezul ca un profesionist