Află acum, cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți la tine acasă, exact ca un bucătar profesionist. Iată mai jos toți pașii pentru rețeta perfectă de cartofi prăjiți.
Există doar câțiva pași și tehnici simple, dar importante, pe care trebuie să le urmați atunci când sunteți gata să faceți cartofi prăjiți de calitate de restaurant de la zero!
CUM SĂ FACI CARTOFI PRĂJIȚI PERFECȚI LA TINE ACASĂ
Cheia pentru a obține cartofi prăjiți perfecți este ceea ce se numește metoda celor 2 prăjiri.
Aceasta poate fi realizată într-o friteuză cu temperatură controlată sau pe aragaz cu un termometru de temperatură ridicată.
CUM SĂ TAI CARTOFII
Înainte de a tăia cartofii, să vorbim despre cel mai bun cartof pe care să îl folosim pentru cartofii prăjiți de casă.
Aceștia sunt ideali deoarece conțin mai puțină umiditate, ceea ce produce în cele din urmă un cartof franțuzesc care nu este înmuiat la mijloc.
Noi iubim cartofii prăjiți mari, așa că îi căutăm pe cei mari Russet, dar și cei mai mici vor merge foarte bine.
SFATUL EXPERȚILOR: Pentru a tăia cartofii, folosim mandolina noastră de încredere, setată pe setarea „julienne” la 3/8″. Nu aveți mandolină?
Nu vă faceți griji. Folosind un cuțit mare și ascuțit, pur și simplu întoarceți cartoful pe o parte și tăiați felii de aproximativ 3/8″.
Apoi, întoarceți feliile astfel încât să fie plate și tăiați-le în fâșii. Ușor de făcut.
SECRETUL CARTOFILOR PRĂJIȚI CROCANȚI
Există mai mulți factori pentru a vă asigura că cartofii prăjiți făcuți în casă sunt crocanți la exterior și moi în interior.
Pe lângă alegerea cartofului potrivit (Russet, vă rog!), veți dori să înmuiați cartofii tăiați în apă rece timp de aproximativ 30 de minute.
SFATUL EXPERTULUI: Exteriorul răcit al cartofilor tăiați împiedică exteriorul să se rumenească prea repede.
Învârtiți cartofii, acest lucru ajută la îndepărtarea amidonului, ceea ce ajută, de asemenea, la obținerea unei fripturi mai crocante.
Puteți lăsa cartofii în apă mai mult de 30 de minute, dar dacă o faceți, vă recomandăm să puneți vasul în frigider pentru a-i menține la rece.
Odată ce sunteți gata să prăjiți, atunci este timpul să uscați bine cartofii tăiați.
Luăm un prosop de bucătărie curat și uscat și uscăm cartofii în loturi, apoi îi așezăm pe un vas mare. Nu vreți să aveți exces de apă pe cartofi atunci când ajung în ulei.
PRĂJIȚI CARTOFII ÎN DOUĂ ETAPE
Probabil că cel mai important pas în realizarea unor cartofi prăjiți de casă perfecți este prăjirea cartofilor în două etape.
O prăjire rapidă de 2 minute la 230°C începe procesul de gătire și produce o prăjire moale. Cel mai probabil va trebui să prăjiți cartofii în loturi.
Apoi, după ce creșteți temperatura uleiului la 360°C, veți prăji din nou cartofii parțial gătiți. Gătiți până când se rumenesc frumos și devin crocanți. De obicei, între 3 și 4 minute.
SUGESTIE DE EXPERT: Prima etapă poate fi făcută înainte de servire. Așezați cartofii parțial fierți pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie cu până la câteva ore înainte.
Faceți a doua prăjire chiar înainte de servire.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE REȚETA SPRE CEI MAI BUNI CARTOFI PRĂJIȚI FĂCUȚI ÎN CASĂ
Care este cel mai bun ulei de folosit?
Uleiul de arahide este un ulei vegetal cu un gust blând și un punct de fum ridicat, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru prăjirea cartofilor prăjiți.
Puteți folosi, de asemenea, ulei vegetal obișnuit sau ulei de canola. Uleiul de măsline NU este recomandat.
Cât timp se înmoaie cartofii înainte de a fi prăjiți?
Cel puțin 30 de minute, în apă rece (cu gheață). Noi am lăsat cartofii la înmuiat mai multe ore și tot am avut cartofi prăjiți perfecți când i-am gătit.
Asigurați-vă doar că îi țineți la rece (în frigider) dacă îi lăsați la înmuiat mai mult de 30 de minute.
Cartofii prăjiți pot fi preparați în avans?
Acești cartofi prăjiți sunt cei mai buni atunci când sunt proaspăt scoși din prăjitor. Sunt în continuare delicioși mai târziu pentru ronțăit, dar în cele din urmă își vor pierde crocantul.
Puteți face prima rundă de prăjire cu câteva ore înainte și apoi să-i terminați cu a doua rundă de prăjire chiar înainte de servire.
Când știi că sunt gata cartofii prăjiți?
Cartofii vor căpăta o culoare maronie și vor avea un aspect „crocant”. Prima prăjire este de 2 minute, iar a doua prăjire este de obicei în jur de 4 minute.
ALTE REȚETE SIMPLE, DAR FANTASTIC DE BUNE!