Descoperă una dintre cele mai vechi trattorii din Roma! Tradiționala sa carbonara este considerată una dintre cele mai bune din Italia

0
47

Una dintre cele mai vechi trattorii din Roma, situată în inima cartierului Testaccio, Perilli servește preparate clasice romane încă din 1911. Tradiționala sa carbonara este considerată una dintre cele mai bune din Italia, precizează BBC.

Potrivit proprietarului restaurantului, Maurizio Perilli, felul de mâncare se prepară cu ingrediente simple care trebuie să fie de cea mai bună calitate, inclusiv „guanciale bun, paste bune și întotdeauna ouă de găină delicioase”.

Iar pentru a găti corect guanciale, el spune că veți avea nevoie de o tigaie de fontă și de suficient timp de gătire pentru a elimina grăsimea și pentru a face carnea nu doar rumenită, ci și „crocantă”.

INGREDIENTE

  • 70-80 g de guanciale, tăiate în bucăți mici
  • 100-120 g de paste (Perilli folosește rigatoni)
  • 1 ou
  • un vârf de cuțit de piper negru
  • pecorino, ras
  • parmezan, ras

Mod de preparare

Pasul 1

Se încălzește o tigaie din fontă (este important!), mai întâi la foc mare și apoi se dă puțin mai încet. Adăugați guancialele în tigaie (fără ulei, fără unt, fără ceapă – nimic!). După ce s-au rumenit, opriți focul și lăsați-le până când devin crocante.

Pasul 2

Într-un bol, adăugați oul și asezonați cu piper. Bateți oul, dar nu prea mult.

Pasul 3

Se pun pastele în apă clocotită și se fierb timp de 10 minute (sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Scurgeți pastele, apoi adăugați-le în oul bătut.

Pasul 4

Se încălzește guanciale (ar trebui să fie foarte fierbinte și crocantă), apoi se oprește arzătorul. Adăugați puțină grăsime topită de la guanciale la paste, apoi adăugați guancialele.

Pasul 4

Adăugați o mână de pecorino ras și puțin parmezan și începeți să întoarceți pastele în castron (veți avea nevoie de un joc bun al încheieturilor).

Pasul 5

Presărați cu mai mult pecorino și parmezan. Puteți servi pastele chiar în castron, așezând o farfurie de servire sub castron.

Descoperă una dintre cele mai vechi trattorii din Roma! Tradiționala sa carbonara este considerată una dintre cele mai bune din Italia
Descoperă una dintre cele mai vechi trattorii din Roma! Tradiționala sa carbonara este considerată una dintre cele mai bune din Italia

 

Descoperă una dintre cele mai vechi trattorii din Roma! Tradiționala sa carbonara este considerată una dintre cele mai bune din Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.