Aceste prăjiturele de Paște distractive, anume brioșele, sunt minunate pentru a le face cu copiii în timpul sărbătorilor sau ca un cadou pentru prieteni, scrie BBC.
Prăjiturile zemoase cu lămâie sunt acoperite cu cremă de unt cu lămâie și folosesc bezele și nucă de cocos deshidratată pentru a le decora.

Ingrediente
Pentru prăjiturele
- 200g/7 oz unt nesărat, înmuiat
- 200g/7oz zahăr pudră
- 1 lămâie, doar coaja rasă fin
- 3 ouă mari de crescătorie liberă
- 200g/7oz făină simplă
- 2 lingurițe de praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 3 linguri de lapte
Pentru crema de unt
- 200 g/7 oz de unt nesărat, înmuiat
- 1 lămâie, doar coaja rasă fin
- 320g/11½oz zahăr pudră
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
Pentru topping
- 150g/5½oz de nucă de cocos deshidratată
- 12 bezele mari
- perle de zahăr negru, pentru ochi (opțional)
- bomboane de jeleu roz, pentru nasuri (opțional)
- Sfaturi pentru rețetă
Metoda
Preîncălziți cuptorul la 180C/160C Fan/Gaz 4. Tapetați o formă de brioșe cu 12 găuri cu forme de hârtie.
Pentru a face brioșele, bateți untul, zahărul și coaja de lămâie cu ajutorul unui mixer sau al unui mixer electric timp de 3-5 minute, până când devin foarte palide și pufoase.
Aveți grijă să răzuiți din când în când pereții bolului. Adăugați ouăle unul câte unul, bătând bine amestecul după fiecare dintre ele.
Într-un castron separat, cerneți împreună făina, praful de copt și sarea. Turnați acest amestec în amestecul de unt și amestecați la viteză mică până la omogenizare, înainte de a încorpora laptele.
Se pune amestecul uniform în formele de cupcake, fără a fi nevoie să se niveleze suprafețele, și se coace timp de 20-25 de minute până când devine auriu și crește bine. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească complet.
Pentru a face crema de unt, bateți untul și coaja de lămâie într-un mixer vertical sau cu un tel electric timp de 3-4 minute, până când untul este foarte palid și cremos.
Se cerne zahărul pudră și se bate la viteză medie-înaltă timp de 5 minute până când crema de unt este groasă și pufoasă. Se toarnă sucul de lămâie și se bate încă câteva secunde pentru a se combina.
Pentru asamblare, turnați nuca de cocos deshidratată într-un castron puțin adânc. Se pune cu lingura sau se piperează puțină cremă de unt pe fiecare brioșă.
Scufundați brioșele cu partea cu crema de unt în jos în nuca de cocos, asigurându-vă că este acoperită complet. Pentru a face urechile de iepuraș, folosiți o foarfecă pentru a tăia bezelele în jumătate pe diagonală.
Scufundați părțile tăiate în nuca de cocos deshidratată și așezați-le pe cupcakes, una lângă alta, astfel încât să arate ca niște urechi de iepuraș. Folosiți perlele negre de zahăr și bomboanele de jeleu pentru a forma ochii și nasurile (dacă le folosiți).
Timp de pregătire
- mai puțin de 30 de minute
Timp de gătit
- 10 până la 30 minute
Porții
- Se fac 12 porții

Cele mai delicioase brioșe cu lămâie. Rețeta ideală pentru prăjituri zemoase și dulci