Rețeta perfectă pentru macaroane cu brânză. O cină rapidă în familie pe care toată lumea o va iubi

0
62

Personalizați această rețetă pentru a face macaroane cu brânză perfecte pentru o cină rapidă în familie pe care toată lumea o va iubi. De asemenea, o puteți face cu legume suplimentare, bacon și pesmet deasupra, scrie BBC.

Fiecare porție furnizează 743 kcal, 34 g de proteine, 60 g de carbohidrați (din care 8 g de zaharuri), 40 g de grăsimi (din care 25 g de grăsimi saturate), 3,5 g de fibre și 1,7 g de sare.

Ingrediente

  • 250g/9oz macaroane
  • 40g/1½oz unt
  • 40g/1½ făină simplă
  • 600ml/20fl oz lapte
  • 250g/9oz Cheddar, ras
  • 50g/2oz parmezan (sau o alternativă vegetariană similară), ras fin
  • Sfaturi pentru rețeteCum se face video

Metoda

Fierbeți macaroanele într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare timp de 8-10 minute. Scurgeți bine și puneți deoparte.

Se topește untul la foc mediu într-o cratiță puțin mai mare decât cea folosită pentru macaroane. Adăugați făina și amestecați pentru a forma un roux, gătind timp de câteva minute.

Se adaugă treptat laptele, puțin câte puțin. Se fierbe timp de 10-15 minute până se obține un sos îngroșat și omogen.

Între timp, preîncălziți grătarul la cald.

Scoateți sosul de pe plită, adăugați 175g/6oz de brânză și amestecați până când este bine combinat și topit.

Adăugați macaroanele în sos și amestecați bine. Se transferă într-o farfurie adâncă, de dimensiuni adecvate, rezistentă la cuptor.

Presărați restul de Cheddar și parmezan și puneți vasul sub grătarul încins. Se gătește până când brânza se rumenește și face bule. Se servește imediat.

Sfaturi pentru rețetă

Sporiți numărul de legume din acest macaroane cu brânză adăugând broccoli, conopidă, spanac, praz, morcovi sau felii de roșii fierte pe deasupra. Dovleacul fiert și pasat va face ca sosul de brânză să fie portocaliu, dar delicios.

De asemenea, puteți amesteca brânzeturile din sos: brânzeturile bune de topit, cum ar fi gloucester dublu, leicester roșu, cheddar afumat sau chiar brânzeturile albastre ar putea face ca macaroanele cu brânză să fie și mai interesante.

Timp de pregătire

  • mai puțin de 30 de minute

Timp de gătit

  • 10 până la 30 minute

Porții

  • 4 porții
Personalizați această rețetă pentru a face macaroane cu brânză perfecte pentru o cină rapidă în familie pe care toată lumea o va iubi. De asemenea, o puteți face cu legume suplimentare, bacon și pesmet deasupra, scrie BBC.
Personalizați această rețetă pentru a face macaroane cu brânză perfecte pentru o cină rapidă în familie pe care toată lumea o va iubi. De asemenea, o puteți face cu legume suplimentare, bacon și pesmet deasupra, scrie BBC.

 

Personalizați această rețetă pentru a face macaroane cu brânză perfecte pentru o cină rapidă în familie pe care toată lumea o va iubi. De asemenea, o puteți face cu legume suplimentare, bacon și pesmet deasupra, scrie BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.