14,2 milioane euro ajung în Sibiu pentru gestionarea crizei COVID-19

0
357

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și vicepremierului României, Raluca Turcan, au reușit să obțină 14,2 milioane de euro pentru comunitatea din Sibiu. Acești bani vor fi folosiți de spitalele sibiene pentru a oferi servicii medicale rapide și de calitate în această criză sanitară.

Prin Ministerul Fondurilor Europene se vor deconta cheltuieli pentru dotarea spitalelor cu aparatură medicală, echipamente pentru transport specializat și decontaminarea necesară pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID–19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza sanitară.

Nu doar spitalele din Sibiu au beneficiat și vor beneficia de fonduri pentru gestionarea crizei COVID-19, ci toate spitalele din întreaga țară beneficiază deja de sprijin european în lupta cu pandemia pentru a proteja populația în criza COVID. Proiectele sunt decontate prin Programul Operațional Infrastructură Mare și pentru toată țara sunt fonduri disponibile în valoare totală de 350 milioane euro.

Unitățile de sănătate din Sibiu care au depus deja proiecte și vor beneficia de banii europeni în lupta cu virusul Sars-CoV-2:

• Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – 7,6 milioane lei;
• Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – 35,9 milioane lei;
• Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu – 2,5 milioane lei;

  • Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu – 22,4 milioane lei;

• Direcția de Asistență Socială Sibiu – 443 mii lei.

Sursă: Raluca Turcan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.