Cluj-Napoca este un exemplu de oraș SMART

0
296

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a achiziționat 60 de aparate performante care scanează documentele cetățenilor. Primăria ,,trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor, iar cetățeanul economisește timp și bani.

,,Viitorul spre care ne îndreptăm e clar din acest punct de vedere: fiecare cetățean să poată accesa direct de pe telefonul mobil sau calculator – integrat – toate serviciile și informațiile de interes public. O Primărie 100% fără hârtie.”

Prevederile legale obligă Primăria să solicite copii după diverse documente (chiar și 5-6 copii în unele cazuri). Cererile vor putea să fie înregistrate fără copiile obișnuite cu ajutorul noii rețele de scannere profesionale, care permit integrarea cu sistemul intern de management al documentelor pe care îl folosește Primăria Cluj-Napoca.

,,Săptămâna aceasta, la Registratură – Centrul de Informații pentru Cetățeni și în sediile primăriilor de cartier s-a finalizat instalarea unui nou sistem de scannere performante, astfel încât niciun clujean să nu mai trebuiască să facă <<celebra>> copie după buletin în relația cu Primăria, indiferent de procedura legală pe care trebuie să o urmeze. În total, 60 de astfel de aparate au fost instalate la Centrul de Informare pentru Centățeni (registratură) și în cele 8 primării de cartier”

Situațiile în care noile dotări au impact direct:

  • Eliminarea copiei după buletin.
  • Eliminarea copiei de pe certificatul de înregistrare emis de Registrul Comerțului.
  • Eliminarea copiei după talonul de înmatriculare pentru libera trecere.
  • Copiile după certificate de naștere, de deces sau de căsătorie.
  • Acte de proprietate, copii după extrase CF etc.

,,Astfel, putem elimina pentru cetățean disconfortul acestui pas legal necesar (copiile), realiza economii de timp, hârtie și alte resurse și putem continua automatizarea proceselor la nivelul întregii instituții, oferind pentru clujeni o cale mai simplă și mai comodă de a depune cererile.”, a afirmat primarul Emil Boc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.