Poliția română verifică automobilele înmatriculate în străinătate

Un focșănean a fost surprins și el de verificări

0
241

Poliția română a verificat până în acest moment peste 16 mii de autoturisme ce sunt înmatriculate în alte state.

Controalele s-au executat între 11 până pe 24 august 2020, spre a asigura „un climat de ordine și siguranță publică”. De asemenea, un alt motiv al poliției a fost de reducere a consecințelor accidentelor rutiere grave produse la nivel național.

Controlul a fost organizat sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., ce au organizat acţiuni pentru verificarea legalității documentelor deținute de către șoferii autovehiculelor ce sunt înmatriculate în alte state.

În timpul verficării au fost identificate 109.789 de autoturisme, dintre care doar 16.015 ce sunt înmatriculate în alte state.

Din cauza neregulilor constatate în urma verificarilor, cadrele Poliției Române au aplicat 64.529 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe dintre acestea, 58.437, au fost din cauza nerespectării OUG nr.195/2002 în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

Șoferii respectivelor autovehicule ce erau înmatriculate în alte state ce au pus în pericol traficul rutier au primit 3.574 de sancțiuni de ordin contavențional. Din păcate, s-au reținut în același timp 6.897 de permise auto dintre care doar 442 au fost ale conducătorilor auto cu numerele din strainatate. De asemenea,  au fost reținute de către organele de poliție și 2.123 de certificate de înmatriculare, din care 203 ce au fost emise de alte state. Însă unele din acestea au fost reținute doar pentru lipsa inspecției tehnice periodice, anume 76, și altele 85 doar pentru lipsa asigurării auto.

De-a lungul verificarii organele de poliție au constatat 876 de infracțiuni, dintre care doar 66 ce au fost săvârșite de către șoferii ce au mașini înmatriculate în străinătate.

Un șofer din municipiul Focșani a avut și el de suferit după aceste verificari ale autorităților. Acesta fiind implicat în data de 19 august 2020, în depășirea vitezei legale pe Drumul Național 2(DN2) în dreptul județului Bacău. Acesta având automobilul înmatriculat în Statele Unite ale Americii. Acesta încălcând viteza legală de 100 km/h, ajungând la 123 km/h. De asemenea,  același conducător auto a prezentat o poliță RCA fără a deține desigur și o asigurare de frontieră.

Ca urmare, cetățeanul din Focșani a fost sancționat contravențional și i-sa reținut dreptul la a conduce pe o durată de 90 de zile, permisul de conducere fiind luat de către autoritățile legale. De asemenea, a fost aplicată sancțiunea complementară de reținere a certificatul de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here