Lia Olguța Vasilescu la doar un procent în fața lui Nicolae Giugea

Olguța pierde teren, așa că își aduce oameni din provincie

0
694
RECLAMĂnormedia.ro

Surpriza mare la Craiova, unde fosta primăriță Lia Olguța Vasilescu este în prezent la doar un procent în fața candidatului PNL Nicolae Giugea.

Conform ultimului sondaj realizat chiar în prima săptămână a lunii septembrie, Lia Olguța Vasilescu era cotată cu 28,5%, în timp ce Nicolae Giugea avea 27,3% intenție de vot. Pe locul trei se situează fostul primar Antonie Solomon cu 20,4% din voturile craiovenilor. Mai important decât cifrele este trendul, care arată că Olguța pierde teren. Față de sondajul precedent realizat în luna august, când aceasta și-a anunțat candidatura, Olguța a pierdut aproape 5% și continuă să piardă. Analiza sociologică făcută de cei care au realizat sondajul arată că dacă trendul se păstrează, candidatul PSD va pierde alegerile cu 24%.

Ca urmare, Olguța și-a luat câteva măsuri din timp. Se presupune că, aceasta a renunțat la campania în oraș, tocmai pentru a merge în județ și să discute cu cei aproape 80 de primari pe care PSD-ul îi are în momentul de față în Dolj. Fiecare primar a primit ordin să aducă cel puțin 30 de voturi. Oamenii au fost puși să își facă viză de flotant în Craiova înainte de data de 4 septembrie 2020, iar în ziua votului vor fi transportați din comunele lor în Craiova. Conform Biroului Electoral Central(BEC), de pe 4 septembrie nu ai voie să votezi în localitatea unde ți-ai realizat viza de flotant. În felul acesta, PSD-ul mizează pe 2.400 de voturi suplimentare, ceea ce înseamnă 2,4%, deoarece prezența la vot în Craiova este estimată la 100.000 de persoane.

În al doilea rând s-au intensificat presiunile asupra angajaților Primăriei și a societăților din subordinea Primăriei, mai ales după ce s-a aflat faptul cum că o mare parte a respectivilor angajați au intenția de a vota cu Antonie Solomon. În total, numărul acestor angajați se ridică la 6.000, iar ei reprezintă principalul bazin electoral al lui Solomon. De aici PSD-ul vrea să mai obțină încă 3.000 sau 4.000 voturi, ce reprezintă peste 3% din totalul de voturi.

Nu în ultimul rând, PSD a comandat un exitpol în ziua votului, care va fi realizat de Dumitru Otovescu – profesor la Facultatea de Științe Sociale și candidat la Consiliul Municipal din partea PSD.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here