România va avea un sistem național de prognoză a calității aerului

0
448

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a semnat contractul de finanțare pentru îmbunătățirea sistemului de evaluare și monitorizare a calității aerului la nivel național. Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș. În cadrul proiectului european va fi dezvoltat, în premieră pentru România, un sistem național de prognoză a calității aerului.

’’Am semnat un contract de finanțare, parte din cea mai mare investiție făcută de statul român în aer, în ultimii 10 ani. Cred că aerul va fi una din cele mai mari provocări ale autorităților locale și centrale din următorii 10 ani. Mă bucur că România va avea un sistem de prognoză a calității aerului care va putea fi accesat de oricine de pe mobil și chiar inserat în programele TV, după meteo. Aceasta va fi singura prognoză oficială din România pentru că datele din sistem sunt bazate pe sisteme de măsurare a calității aerului acreditate la nivel european. Acest sistem ne va ajuta nu doar pentru informarea publicului, dar și pentru ca autoritățile locale să fie pe fază de câte ori poluanții pot pune în pericol populația’’, a declarat ministrul Costel Alexe.

Contractul de finanțare are o valoare de peste 81 de milioane de lei. Din aceștia, aproximativ 74 de milioane vor fi fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.