Strategia de vaccinare anti-COVID, speranța întoarcerii la normalitate

0
371

În această seară a avult loc o şedinţă pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, fiind o problemă de securitate natională, la care au participat președintele României, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Strategia de vaccinare va fi supusă adoptării într-o ședință CSAT, care urmează să fie convocată. Potrivit Strategiei, prioritate vor avea: personalul din domeniul sănătăţii, persoanele cu risc ridicat de infectare şi personalul din domenii cheie în buna funcţionare a societăţii.

Vaccinarea se va face etapizat, iar MAPN va gestiona distribuția vaccinului anti-COVID-19.

Vaccinul anti-COVID a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce, cât mai curând, la o viață normală. La începutul pandemiei au fost multe incertitudini. Vaccinurile s-au transformat într-o certitudine.

Oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenție care încep să dea rezultate. Vaccinurile trebuie distribuite tuturor, în mod echitabil.

Avem de-a face cu o problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem o strategie de vaccinare națională. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare și stocare, dar și planul de acțiune cu etape clare.

Voi convoca CSAT în perioada următoare pentru a aproba strategia națională. Personalul din domeniul sănătății, din centrele rezidențiale, personalul din domenii cheie, esențiale bunei funcționări sunt cei care vor beneficia cu prioritate de vaccin. Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitare.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile de stocare pentru fiecare tip de vaccin în parte, iar MAPN se va ocupa de asta printr-un depozit central și 6 regionale.” , a subliniat Klaus Iohannis.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here