Rusia se joacă cu muniția de război

NATO, UE, Ucraina în alertă, în timp ce Rusia anunță că era doar un "exercițiu"

0
325
RECLAMĂnormedia.ro

În ultimele două săptămâni, NATO, Uniunea Europeană, Ucraina, dar și țara noastră au intrat în alertă după ce Federația Rusă a trimis către granița cu Ucraina în jur de 100.000 de militari.

Isteria s-a desfășurat și în Republica Moldova, unde la doar o săptămână, după ce Rusia anunța că vor trimite trupe către granița cu Ucraina, forțele din Transnistria s-au activat după zeci de ani. Și au început să-și miște tancurile prin regiune.

Acum câteva zile Rusia a anunțat că va ocupa chiar și o bună parte a Mării Negre spre a desfășura exerciții de forță direct sub nasul Ucrainei, NATO, UE și altor țări din jurul Mării, precum Georgia, Bulgaria, România, și chiar Turcia, un adversar înverșunat al Moscovei. Cu toate că turcii au colaborat de multe ori alături de Ruși în misiuni din Orientul Mijlociu, în special în Siria și Irak, ori Azerbaidjan sau Armenia. Aceștia se luptă în continuare pentru influență în Marea Neagră, dar și în Caucaz.

Revenind la Ucraina, trupele rusești au pus în alertă fiecare element din administrația ucraineană. Chiar și cei mai mari conducători ai Ucrainei au intrat în panică și au dorit avansarea negocierilor pentru integrarea țării în NATO. Tocmai asta nu își dorește Vladimir Putin. Liderul Rus a lăsat această impresie încă din 2014, când Ucraina era la doar un pas de integrarea în Uniunea Europeană. Ca și măsură, Putin a preferat să-și lanseze propaganda pro-rusă prin sudul și estul Ucrainei unde sunt majoritari vorbitorii de rusă, și etnicii ruși, astfel a ajuns să anexeze Crimeea și să o alipească Rusiei. Creând și o mai mare limitare a forțelor și a comerțului Ucrainei prin Marea Neagră, în special în dreptul Strâmtorii Kerci, pe care, de altfel, a și ținut-o închisă de nenumărate ori. Dând spor la nenumărate scandaluri ce au ajuns cunoscute la rang internațional.

Recent, după ce a creat panică și confuzie printre țările Europene, Rusia anunță că a fost doar un „simplu exercițiu” și urmează să-și retragă forțele de la granița cu Ucraina. A declarat în Crimeea, Ministrul rus al apărării, Sergei K. Shoigu, care a spus că unitățile în exercițiu vor reveni la bază.

„Trupele și-au demonstrat capacitatea de a oferi o apărare credibilă țării” – SERGEI K. SHOIGU

Cu toate acestea, ordinul dat de Ministrul rus al apărării, Sergei K. Shoigu e valabil doar pentru trupe, nu și pentru vehiculele armate. Trupele se vor retrage în timp ce vehiculele blindate vor rămâne până la toamnă la doar 100 de mile de granița cu regiunea estică a Ucrainei; cunoscută sub numele de Donbass. Imaginile prin satelit arată sute de camioane și tancuri, precum și autovehicule de transport, parcate pe câmpurile din zonă.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here