Noul program Erasmus+ va beneficia de un buget dublu

0
201

,,Parlamentul European a adoptat cu o largă majoritate noul program Erasmus+ pentru perioada 2021-2027, ce va beneficia de o alocare de peste 28 de miliarde de euro, alocare aproape dublă rapoartat la perioada anterioară de programare. Erasmus+ este programul emblematic al Uniunii Europene, prin care se sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Scopul său este de a favoriza și mai mult incluziunea și de a sprijini dubla tranziție ecologică și digitală, în conformitate cu prevederile Spațiului european al educației. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, reziliența sistemelor de educație și de formare în contextul pandemiei”, a declarat europarlamentarul PNL, Daniel Buda.

𝗡𝗼𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ oferă oportunități de efectuare a unor perioade de studiu în străinătate, a unor stagii, ucenicii și schimburi de personal în toate domeniile educației, formării, tineretului și sportului. El este deschis școlarilor, studenților din învățământul superior, elevilor din învățământul profesional, cursanților adulți, schimburilor de tineri, lucrătorilor de tineret și antrenorilor sportivi.

Principalele caracteristici ale programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 sunt următoarele:

𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘇𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶, care oferă șanse mai mari persoanelor cu mai puține oportunități, inclusiv persoanelor din medii culturale, sociale și economice diverse, precum și celor care locuiesc în zone rurale sau îndepărtate.

𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹: Pandemia a evidențiat necesitatea de a accelera tranziția digitală a sistemelor de educație și formare. Erasmus+ va sprijini dezvoltarea competențelor digitale, în conformitate cu Planul de acțiune pentru educația digitală, va oferi formare și schimburi de înaltă calitate în domeniul digital prin intermediul unor platforme precum eTwinning(link is external), platforma School Education Gateway(link is external) și Portalul european pentru tineret și va încuraja stagiile în sectorul digital.

𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰: În conformitate cu Pactul verde european, programul le va oferi stimulente financiare participanților care utilizează moduri sustenabile de transport. De asemenea, acesta va investi în proiecte de promovare a sensibilizării cu privire la problemele de mediu și va facilita schimburile legate de atenuarea crizei climatice.

𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶: DiscoverEU devine acum parte integrantă a programului Erasmus+ și le oferă tinerilor de 18 ani posibilitatea de a obține un permis de călătorie cu care pot să călătorească în întreaga Europă, să învețe de la alte culturi și să întâlnească alți tineri europeni. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, oportunități de schimb și de cooperare prin intermediul noilor activități de tineret, pentru a ajuta tinerii să se angajeze și să învețe despre participarea la viața democratică, sporind astfel gradul de sensibilizare cu privire la valorile europene comune și la drepturile fundamentale și reunind tinerii și factorii de decizie la nivel local, național și european.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.