INTERVIU EXCLUSIV! Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI, ne dezvăluie amănuntele care au ajutat-o în propria carieră

0
54
INTERVIU EXCLUSIV! Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI, ne dezvăluie amănuntele care au ajutat-o în propria carieră. Foto: Fb

Normedia.ro vă prezintă în exclusivitate un interviu despre muzică, cultură și evenimente cu Cristiana Radu (Meena Cristiana), artistă și Vice-președinte de onoare EICBI ( Europe India Centre for Business Industry)

Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb
Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb
  1. Când te-ai gândit să faci pasul spre antreprenoriat și să lași deoparte zona corporativă?

În 2014 am facut primul pas, prin înființarea propriei firme, un SRL cu activitate de interpretare artistică și organizare spectacole. Motivul a fost dorința de libertate și acțiune pentru a-mi îndeplini visul de a fi solistă vocală.

Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb
Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb
  1. Cu ce dificultăți te-ai confruntat în ultimii ani și ce soluții ai reușit să implementezi pentru rezolvarea problemelor?

Cea mai mare problemă a fost schimbarea de mindset de la angajat la antreprenor. Drumul spre libertate vine la pachet cu responsabilitate, asumarea propriilor greșeli, eșecuri, lipsuri, concurență și competitivitate.

Practic, am lucrat la schimbarea mentalității, a educației financiare, a productivității și schimbării ritmului de viață. Am început prin a investi în programe de coaching de business, de mentorat, dar și de pregătire pentru performanța vocală și artistică.

  1. Ești și artistă și antreprenoare în același timp. Ce planuri ai pe termen mediu și lung pe ambele direcții profesionale?

Dacă în rolul de solist vocal ai mai multă libertate către creativitate și spontaneitate, în antreprenoriat necesită alte aptitudini pe care nu întotdeauna le ai. Cunoștințele financiare, administrarea unei firme, birocrația fiscală, lupta de a crea un cash-flow al firmei chiar și în vreme de restricții, lipsa finanțării proiectelor pe care vrei să le faci.

În următorii 5 ani doresc să scalez ce am creat până acum, respectiv să creez o echipă de management care să gestioneze business-ul artistic, fie că este vorba de un parteneriat cu o casă de producție sau atragerea unui finanțator și manager care să ducă la alt nivel rolul meu de artist.

Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb
Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb
  1. Ce proiecte profesionale ai în momentul de față?

Doresc să investesc mai mult în pregătirea vocală ca solist și ca voice over, respectiv programe de masterclass în evoluția mea vocală.

Proiectul de muzica indiană îl voi dezvolta peste hotare, prin cooperare cu alte case de producție, duete cu alti artiști internaționali.

  1. Organizezi și evenimente, faci podcast-uri, te implici pe zona de ONG-uri, fiind destul de activă în comunitate. Care ar fi domeniile pe care te concentrezi și ce mesaj/e dorești să transmiți prin tot ceea ce faci tu?

Da. Mi-a rămas această pasiune de organizare de evenimente și experiența din televiziune își spune cuvântul. Îmi place să comunic online, iar prin emisiunile de radio pe care le-am avut am promovat artiști români diasporei române și doresc să continui.

Dincolo de rolul de solist vocal, să comunic prin podcast, prin calitațile mele de voice over, mesaje inspiraționale, povești ale unor personalități ce au de transmis un mesaj lumii, prin vocația și meseria lor.

Prin ONG-ul pe care îl voi crea, voi realiza proiecte culturale ce vor avea ca obiectiv promovarea diversității culturale, a relațiilor interculturale între etnii, precum muzica, dansul, tradiția țării respective.

  1. Cât de important crezi că este voluntariatul pentru un tânăr sau chiar și pentru un adult? Ce beneficii ți-a adus, având în vedere că te-ai implicat constant?

Am desfășurat acțiuni de voluntariat atât ca Fundraising pentru InfoCons, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, cât și în beneficiul copiilor aflați în spitale, Asociația Taxiul cu Bomboane.

Voluntariatul necesită implicare. Promovarea acestuia ca o primă activitate a oricăui tânăr liceean sau student este necesară. Trecerea dinspre adolescență spre maturitate se face prin responsabilitate și simt civic. Și asta învățăm prin contribuție și dăruire.

Câștigăm multă împlinire când putem dărui, ajuta, oferi din timpul nostru, resursele noastre, celor care nu au avut acces la educație, sănătate, un mediu stabil familial sau la simple nevoie de bază. Dăruirea față de semenii aflați în dificultate ne răsplătește cu smerenie și împlinire, ne învață altruismul și apartenența la grup și comunitate.

  1. Pe viitor ai de gând să accesezi fonduri europene sau guvernamentale?

Da. Am nevoie de fonduri europene sau guvernamentale pentru integrarea minorităților naționale și promovarea diversității culturale.

8. Ce sfaturi ai pentru tinerii din ziua de astăzi, pentru cei care vor să facă o reconversie profesională sau pentru cei care și-ar dori să se implice în mai multe domenii de activitate?

Să apeleze la un consilier vocational, în primul stadiu pentru a afla ce aptitudini și calități au, pentru a cunoaște modalitățile de dezvoltare ale acestora pentru a putea să facă performanță.

Mai apoi să apeleze la programe de mentorat de business și programe de voluntariat în domeniile de interes.

LINK-uri către muzica Cristianei Radu:

  1. 💞 Meena Cristiana | Chura Liya Hai Tumne (Romanian Balkan ReMix) | Yaadon Ki Baaraat 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ – YouTube

2. Meena Cristiana | Jana Gana Mana | Imnul național al Indiei | cover Mary Millben – YouTube

3. 💚 Meena Cristiana 💚 Video Press kit 💚 Indian music – YouTube

4. Meena Cristiana – Velvet | Official Video – YouTube

5. 🔻🔺️📣💎𝙈𝙚𝙚𝙣𝙖 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙩𝙞𝙖𝙣𝙖 | 𝙏𝙖𝙩𝙨, 𝙩𝙖𝙩𝙨, 𝙞𝙘𝙞 𝙣𝙪-𝙣𝙟𝙞 𝙜𝙧𝙚𝙖 | 🆕 𝙑𝙞𝙙𝙚𝙤 – YouTube

6. 🆕 𝙈𝙚𝙚𝙣𝙖 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙩𝙞𝙖𝙣𝙖 | 𝘾𝙤𝙡𝙖𝙟 𝙛𝙤𝙡𝙘𝙡𝙤𝙧 – 🔻 𝙄𝙤𝙣𝙚𝙡 𝙄𝙤𝙣𝙚𝙡𝙪𝙡𝙚 🔺️ 𝘾𝙖̆𝙨𝙪𝙩̦𝙖 𝙣𝙤𝙖𝙨𝙩𝙧𝙖̆🆕 – YouTube

Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb
Meena Cristiana, artistă și Vice-președinte de onoare EICBI. Foto: Fb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.