Toți sinecuriștii ministrului Burduja: consilieri și colegi din PNL, plasați în funcții foarte bănoase la companii din Energie

1
136

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este acuzat că și-a plasat consilieri și membri din PNL în funcții de conducere extrem de bine plătite, în instituții publice și companii de stat, mai ales în sectorul energetic. Conform unui raport detaliat, aceștia beneficiază de venituri substanțiale din bani publici, ridicând suspiciuni legate de managementul politic și folosirea funcțiilor publice în scopuri private.

Dragoș Ștefan Roibu – „Omul de încredere” al lui Burduja

Unul dintre cele mai importante nume din cercul de încredere al ministrului Burduja este Dragoș Ștefan Roibu, care a fost numit consilier al ministrului și director general la Nuclearelectrica Serv. În plus, Roibu este membru în două consilii de administrație, iar veniturile sale provenite din funcțiile publice ajung la aproximativ 7.500 de euro lunar.

De-a lungul carierei sale, Roibu a avut mai multe funcții publice importante, inclusiv director la Teletrans și CET Grivița, toate susținute de PNL. În ultima sa declarație de avere, Roibu a raportat venituri totale de 330.000 lei anual, provenite din multiple surse, inclusiv de la Electrica Furnizare și CET Grivița.

Oana Babagianu – Șefa de cabinet cu afaceri imobiliare și venituri colosale

Oana Babagianu, șefa de cabinet a lui Burduja, este un alt nume din cercul apropiat al ministrului care beneficiază de remunerări substanțiale. Pe lângă salariul său de aproximativ 1.400 de euro pe lună de la Ministerul Energiei, Babagianu încasează și 3.100 de euro lunar din indemnizațiile pentru funcțiile de membru în consiliile de administrație ale Fondului de Investiții Kazah-Român și Distribuție Energie Electrică România.

Babagianu este o figură bine cunoscută în PNL și are o avere impresionantă, incluzând șase apartamente în București și o casă în Spania. Aceste realizări sunt susținute de funcțiile politice pe care le deține și de relațiile sale strânse cu eurodeputatul Rareș Bogdan.

Mihai Adrian Vintilă – Conflicte de interese și legături politice

Un alt consilier al ministrului Burduja, Mihai Adrian Vintilă, este director general provizoriu la CCGT Power Ișalnița, o companie înființată de Complexul Energetic Oltenia și ALRO Slatina. În plus, Vintilă mai încasează aproximativ 4.200 de euro lunar din salariul său de la Ministerul Energiei și din funcția de director la CCGT Power Ișalnița.

Vintilă are legături strânse cu ALRO Slatina, companie controlată de oligarhul rus Vitali Machitski, iar tatăl ministrului, Marinel Burduja, este și el membru în consiliul de administrație al ALRO.

Andrei Nicolae Popa – Un consilier cu trecut în Academia SRI

Andrei Nicolae Popa, consilier la Ministerul Energiei, are o carieră impresionantă, având un master la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” a SRI. Popa supervizează aspecte juridice și de securitate națională pentru minister. În 2024, Popa a raportat un salariu de 2.500 de euro lunar din funcția de consilier, dar și 3.000 de euro lunar din indemnizația de administrator la UCMH Reșița.

Nicolae Niculăiță – Pensionar special și consilier la Ministerul Energiei

Nicolae Niculăiță, un fost polițist la Direcția Națională Anticorupție, a devenit consilier al ministrului Burduja. Niculăiță beneficiază de o pensia specială de 15.500 lei lunar, pe lângă salariul de 4.000 lei lunar de la Ministerul Energiei. De asemenea, mai încasează 17.000 lei din funcțiile sale de membru în consiliile de administrație ale Radioactiv Mineral Măgurele SA și Institutul de Cercetare Științifică.

Silviu Văduva – Trezorierul PNL și președinte de CA

Silviu Văduva, trezorierul PNL București, a fost numit pe filieră politică în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Electrocentrale București. Văduva primește o indemnizație de 33.299 lei lunar, și este cunoscut pentru relațiile sale politice și afaceri imobiliare din Capitală.

Ministrul Sebastian Burduja și-a înconjurat echipa de consilieri și colaboratori de încredere cu funcții extrem de bănoase în companii de stat și instituții publice. Membrii PNL, foștii colegi și apropiați ai acestuia au fost plasați în funcții cheie, beneficiind de venituri considerabile din contractele cu statul. Aceasta ridică întrebări cu privire la transparența și etica în gestionarea fondurilor publice, mai ales într-un context economic marcat de crize financiare.

Articol integral pe DEFAPT

1 COMENTARIU

  1. Tot ce se misca este pe pile si relatii.
    Burduja nu are cum sa faca exceptie de la acest „sistem de valori europene” updatat Romaniei.
    Nu are de ce sa ne mire faptul ca ratingul Romaniei stabilit de catre agentia de evaluare financiara S&P a ajuns la „negativ”.
    Nici nu se poate altfel cand toate organigramele au in partea superioara indivizi girati doar de „sistemul de valori europene” al pilelor si relatiilor.
    Trist este ca acesti indivizi nici macar nu-si dau seama ca ei nu au nici o legatura cu pozitia pe care o ocupa.
    Dar, oricum nu intereseaza pe nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.