Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu lămâie? Rețeta ideală care te va ajuta în bucătărie

0
115

Cheesecake cu lămâie – Această prăjitură cu brânză moale este super simplă și fără gelatină, deci potrivită pentru vegetarieni.

Ghimbirul se potrivește bine cu lămâia, așa că am folosit biscuiți cu ghimbir la bază, dar puteți înlocui cu biscuiți digestivi sau cu biscuiți de ovăz, scrie BBC.

Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu lămâie? Rețeta ideală care te va ajuta în bucătărie
Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu lămâie? Rețeta ideală care te va ajuta în bucătărie

Ingrediente pentru Cheesecake cu lămâie

  • 100g/3½oz de unt, topit, plus mai mult pentru ungere
  • 275g/9¾oz de biscuiți cu nucă de gutui
  • 625g/1lb 6oz de cremă de brânză cu grăsime integrală
  • 140g/5oz zahăr pudră, cernut
  • 3 lămâi, coajă și suc (aproximativ 80 ml/2¾fl oz)
  • 150 ml/5fl oz smântână dublă
  • 75g/2¾oz de lămâie caș de lămâie

Sfaturi pentru rețetă

Metoda pentru Cheesecake cu lămâie

Se unge și se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu fundul liber sau o formă elastică de 22-23cm/8½-9in. Amestecați biscuiții într-un robot de bucătărie sau puneți-i într-o pungă de plastic rezistentă și închisă ermetic și zdrobiți-i cu un ac de rulare.

Se pun într-un castron cu untul topit și se amestecă bine până când firimiturile sunt acoperite complet. Se transferă în tava pregătită și se folosește fundul unui pahar sau al unui borcan pentru a presa ferm într-un strat uniform peste bază. Se lasă la frigider timp de 1 oră.

Pentru a face umplutura, puneți crema de brânză, zahărul pudră și coaja de la 2 dintre lămâi într-un bol mare și bateți cu un tel electric până când se omogenizează. Rezervând 2 lingurițe de suc de lămâie, adăugați restul sucului rămas la amestecul de cremă de brânză. Turnați smântâna și continuați să bateți până când amestecul este gros.

Se pune cu lingura în formă și se întinde uniform peste baza de biscuiți. Se netezește partea de sus cu dosul unei spatule sau al unei linguri. Se lasă la rece peste noapte în frigider pentru a se întări.

Se pune umplutura în formă și se întinde uniform peste baza de biscuiți, netezind partea de sus cu spatele unei spatule sau al unei linguri. Se lasă la rece peste noapte în frigider pentru a se întări.

Pentru a servi, scoateți cheesecake-ul din formă, îndepărtând cu grijă hârtia de copt, și transferați-l pe o farfurie de servire. Puneți cașul de lămâie într-un castron și slăbiți-l cu sucul de lămâie rămas, cât să creeze o textură lichidă. Se picură deasupra cheesecake-ului și se decorează cu coaja rămasă.

Timp de pregătire

  • peste noapte

Timp de gătit

  • mai puțin de 10 minute

Porții

  • 12 porții
Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu lămâie? Rețeta ideală care te va ajuta în bucătărie
Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu lămâie? Rețeta ideală care te va ajuta în bucătărie
Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu lămâie? Rețeta ideală care te va ajuta în bucătărie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.