Martha Collison, brutar, autor și editorialist culinar britanic, a creat o rețetă de scone (brioșe englezești) demnă de un rege, îmbinând gusturile Regelui Carol cu acest deliciu clasic, scrie BBC. Vezi mai jos toți pașii necesari.
Vorbind despre elaborarea preparatului, Collison a declarat aceasta: „Este cu adevărat o mare onoare că am fost delegată să creez o rețetă pentru viitoarea Încoronare. Am vrut să aleg ceva prin excelență britanic, care să poată fi împărțit cu ușurință cu prietenii și vecinii – și ceva ce toată lumea poate face folosind ingrediente pe care le-ar putea avea deja în dulap!”.

Rețeta face 10 scones, așa că vor fi destule de împărțit (deși nu ne așteptăm să dureze mult timp), iar tu o poți adapta după gusturile tale, în cazul în care acestea nu se potrivesc cu cele ale regelui.
Aceste scones sunt perfecte pentru a sărbători, deoarece fiecare dintre ele are forma unor coroane! Ornați cu foiță de aur sau cu spray de luciu. Sunt aromate cu ceaiul preferat al regelui Carol: Darjeeling îndulcit cu miere.
INGREDIENTE
- 160 ml lapte
- 1 pliculeț de ceai Darjeeling (sau 1 linguriță de ceai în foi libere)
- 15 g de miere
- 300 g de făină autogresată
- 75 g de unt, rece și tăiat în cuburi
- 25 g de zahăr pudră
- 1 ou, bătut
- frișcă și gem de căpșuni, pentru a servi
Metoda
Pasul 1
Puneți pliculețul de ceai (sau ceaiul în foi libere) într-o cratiță mică și turnați laptele. Se încălzește ușor, până când amestecul devine vaporos, apoi se oprește focul și se lasă ceaiul la infuzat timp de 30 de minute. Îndepărtați pliculețul de ceai sau strecurați laptele într-un ulcior mic, apoi adăugați mierea și amestecați bine.
Pasul 2
Preîncălziți cuptorul la 180C/160C ventilator și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
Pasul 3
Puneți făina într-un castron mare și adăugați cubulețele de unt. Frecați untul în făină folosind vârful degetelor până când este bine combinat și seamănă aproximativ cu pesmetul – este în regulă să se poată vedea câteva bucăți mici de unt, deoarece acest lucru va crea o textură fulgurantă.
Pasul 4
Turnați treptat amestecul de lapte infuzat și miere în centrul puțului, amestecând cu ajutorul unui cuțit cu lama rotundă. Ar trebui să se formeze un aluat moale și aspru. Este posibil să fie nevoie să mai adăugați puțin lapte pentru a elimina orice exces de făină. Se răstoarnă aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și se frământă puțin pentru a netezi aluatul și a-l aduna într-o minge.
Pasul 5
Se întinde ușor aluatul până la o grosime de aproximativ 3 cm. Se rulează din nou aluatul rămas, având grijă să nu-l manipulați prea mult, și se scot mai multe brioșe – ar trebui să obțineți 10 în total.
Pasul 6
Folosiți o foarfecă pentru a tăia triunghiuri mici în partea de sus a aluatului, dinspre exterior spre interior și apăsați-le în sus pentru a forma un inel ca o coroană în jurul brioșei. Trebuie să împingeți ușor foarfeca în scone pentru a crea un vârf care să stea mândru.
Pasul 7
Răciți scones timp de 1 oră pentru a se întări (dacă săriți peste acest moment, nu își vor păstra forma). Așezați scones pe o tavă de copt, apoi pensulați vârfurile și vârfurile de coroană cu puțină spumă de ou.
Pasul 8
Coaceți la cuptor timp de 12-15 minute sau până când se ridică și devin aurii. Se servesc calde din cuptor, împărțite în două, cu cremă de cheaguri și gem de căpșuni.
