Cum poți găti de acum paste ca un profesionist! Iată ce trebuie să faci

0
111

Află acum ce trebuie să faci pentru a găti paste sau spaghete ca un profesionist. Toată lumea crede că știe cum să gătească paste.

Și nimeni de aici nu se îndoiește de tine. Este destul de simplu. Dar s-ar putea să vă lipsească câteva secrete culinare care pot îndulci afacerea.

Carbonara. Spaghete și chiftele. Macaroane cu brânză. Salată de paste. Acestea sunt doar câteva dintre felurile de mâncare cu paste.

Pastele sunt un ingredient atât de simplu, care se combină bine cu aproape orice condiment, aromă sau proteină pe care o puteți numi.

Există atât de multe posibilități; nu e de mirare că atât de multe cine de seară încep cu paste.

Dar pentru cât de simple sunt, făcute din nimic mai mult decât ouă, făină și, uneori, apă, există o artă în a le găti. De exemplu, ajustarea cantității de sare pe care o adăugați este un schimbător de joc.

Cu siguranță că puteți fierbe apă și aruncați pastele fără să vă mai gândiți, dar câteva modificări simple ar putea duce mâncărurile dvs. de paste de acasă la calitatea de restaurant într-o clipă.

Alegeți vasul potrivit

Puteți găti în aproape orice. Oală mică, oală mare, oală mare, cuptor – totul depinde de ceea ce faci și de cantitatea pe care o prepari. Mulți bucătari preferă o oală foarte adâncă pentru a fierbe pastele.

Aceasta asigură că pastele sunt lungi și subțiri, cum ar fi spaghetele, se pot scufunda complet imediat. Dar nu uitați, cu cât aveți mai multă apă, cu atât mai multă sare va fi nevoie.

Pune sare în apă

Aveți sarea la îndemână. Adăugați-o în apa clocotită – și nu cu o secundă înainte de fierbere, deoarece apa sărată are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la fierbere. Apoi, pregătiți-vă să adăugați pastele.

Procesul de fierbere este prima și singura dvs. ocazie de a adăuga aromă la paste în sine. Fără el, vă bazați exclusiv pe ingredientele amestecate în felul de mâncare de paste pentru a aduce aroma.

Și nu vă faceți griji cu privire la sodiu. Pastele absorb aroma sării, nu conținutul de sodiu. Regula mea de pornire este să adaug 1 lingură de sare la fiecare 4 litri (16 căni) de apă. Asta pentru 1 kg de paste.

Întotdeauna aduceți apa la fierbere completă

Pastele au nevoie de răbdare. Deși pare inofensiv să adăugați pastele în oală înainte ca apa să ajungă la fierbere, acest lucru poate duce la paste sfărâmicioase. Rezistați întotdeauna impulsului de a adăuga pastele în oală prea repede.

De ce contează atât de mult? Amidonul de la suprafața pastelor va începe imediat să se umple de apă.

Nu puteți vedea ce se întâmplă, dar se rehidratează și în cele din urmă vor izbucni în apă.

Când apa fierbe, suprafața pastelor se va găti mai repede și le va permite să se întărească. Când partea exterioară se întărește, centrul pastelor va absorbi apa și se va rehidrata, în loc să se spargă și să se elibereze ca amidonul de la suprafață.

Acest lucru ajută pastele să își mențină mai multă structură și să nu devină prea moi și moi.

Se amestecă apa când se adaugă prima dată pastele

Odată ce pastele sunt adăugate în oală, temperatura apei va scădea ușor.

Atâta timp cât a ajuns la fierbere completă înainte, ar trebui să se încălzească rapid până la punctul de fierbere înainte ca pastele tale să fie în pericol de a se înmuia.

Cu toate acestea, deoarece o parte din acele amidon de suprafață de la paste vor începe să se elibereze imediat, pastele se pot lipi unele de altele și de părțile laterale ale oalei dacă nu le amestecați.

Gustă pastele mai devreme, dar nu prea târziu

Planificați să gătiți paste uscate între 8 și 10 minute, în funcție de tipul de paste. Cu toate acestea, începeți să verificați după patru minute, deoarece poate varia în funcție de mărimea pastelor.

Dacă ați făcut paste proaspete, este posibil să fie nevoie să fierbeți doar un minut sau două, uneori trei.

Dacă fierbeți pastele pentru a-le adăuga la o caserolă, cum ar fi o lasagna clasică, care va continua să se gătească la cuptor, opriți gătitul atunci când sunt al dente.

În plus, dacă răciți pastele fierte pentru a face salată de paste, gătiți pastele puțin după starea al dente pentru a absorbi mai mult din dressing.

Ce înseamnă „al dente”?

Pastele al dente ar trebui să fie în mare parte moi, dar cu puțină rezistență și să fie ușor ferme în centru.

Dacă tăiați pastele pe jumătate, s-ar putea să vedeți că nu este la fel de hidratat în centru. Acesta este un semn bun că este timpul să opriți gătitul.

La urma urmei, al dente înseamnă „la dinți” în italiană. Cele mai multe pachete de paste vor oferi timpii de gătire pentru gătitul pastelor al dente. Dacă nu, opriți focul cu aproximativ două sau trei minute înainte de durata de gătire pe care o oferă.

Care să fie dimensiunea porției

Două uncii de paste uscate reprezintă aproximativ 1/2 cană atunci când sunt încă uscate, dar acest lucru poate varia în funcție de forma pastelor. Uneori este mai mult de 2/3 ceașcă, iar alteori mai aproape de 3/4 ceașcă.

Odată gătite, această măsură se dublează, mai mult sau mai puțin. Din nou, depinde de tipul de paste. Ca o bază de referință: 2 uncii de paste uscate reprezintă 1/2 cană, care se va transforma în 1 cană gătită.

Acum, sunteți un expert în fierberea pastelor. Dar metodele de gătire a pastelor sunt la fel de versatile ca și ingredientul în sine. Pot fi, de asemenea, preparate la microunde, la abur și gătite în mereu popularul Instant Pot.

Sau, ca în această rețetă de pui cacciatore într-un singur vas, ați adăuga pastele nefierte și apa într-o tigaie adâncă în care ați gătit legumele, sărind peste toată etapa de fierbere prealabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.