Un „accident” a lăsat vestul Bucureștiului fără curent electric

De pana de curent nu a scăpat nici sediul Guvernului României

0
256

În timpul zilei de 7 august, partea vestică a capitalei, București a stat minute bune vineri după-amiază, fără curent electric după ce în timpul unor lucrări de recondiționare a firelor de transport a curentului electric la una din centralele operatorului de sisteme de transport și distribuție electrică, Transelectrica, a avut loc un accident.

Accidentul a implicat sistemul de înaltă tensiune ce alimentează o mare parte a Bucureștiului, dar și alte localități din aproprierea sa. Așadar, din această cauză au fost afectate toate sistemele critice, precum ATM-urile, pompele, tramvaiele, dar și POS-urile.

De pana de curent nu a scăpat nici sediul Guvernului României la Palatul Victoria. Singura rețea ce nu a fost afectată a fost a ceea a metrourilor, a informat chiar compania care operează sistemul, anume, Metrorex. Însă accidentul a luat curentul în principal în Sectorul 6, dar și în părți din Sectorul 1 și în unele cartiere din Sectorul 5.

Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, au transmis, vineri, reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia. Potriviti oficialilor Metrorex, circulaţia metroului nu a fost afectată de această problemă.După o pană de curent care a avut loc la nivelul Capitalei, pe magistralele 1, 3 şi 4 a intrat în funcţiune iluminatul de siguranţă. Circulaţia trenurilor nu este afectată”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Transelectrica a anunțat recent că v-a demara o anchetă pentru a stabili în mod concret cauzele exacte ale incidentului.

Menționăm faptul că Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși că prin investiția realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, precizează compania.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here