Finanțare pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca

0
220
RECLAMĂnormedia.ro

18 milioane lei pentru dotarea Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca cu echipamente de protecție.

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca va achiziționa echipamente de ultimă generație pentru a putea lupta eficient și pentru a salva viețile persoanelor infectate cu COVID-19, grație unui proiect de 18,5 milioane lei finanțat cu fonduri europene nerambursabile. Reprezentanții spitalului și cei ai Ministerului Fondurilor Europene au semnat astăzi contractul, iar spitalul va fi dotat cu 25 de echipamente medicale și 5.200 echipamente de protecție, banii fiind alocați prin intermediul Programului operațional Infrastructură Mare (POIM).

Este vorba despre ventilatoare, paturi și infrastructura de terapie intensivă suplimentară, iar personalul medical implicat în tratarea bolnavilor va avea la dispoziție necesarul de echipamente specializate de protecție sau pentru efectuarea transportului izolat al persoanelor afectate.

Încă de la începutul pandemiei Ministerul Fondurilor Europene a luat mai multe măsuri de combatere a efectelor economice și sanitare ale acesteia. Printre ele se numără și alocarea a 350 milioane de euro destinate spitalelor pentru finanțarea echipamentelor medicale și de protecție pentru personalul medical care tratează pacienții infectați cu COVID-19. Aceste fonduri sunt alocate din POIM, prin intermediul apelului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” iar valoarea maximă a unui proiect este de 45 milioane euro.

Până în prezent, MFE a semnat 10 contracte pentru finanțarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19 cu o valoare totală de 205,1 milioane lei.

Sursă: MFE

Sursă foto: Actual de Cluj

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here