RAPORT: Assad îl felicită pe Lukașenko în ciuda faptului că Siria se adâncește din nou în război

Forțele Assad dau impresia că s-au aliat cu Turcia contra ISIS și contra forțelor kurde.

0
218

Președintele Republicii Arabe Siriene, Bashar al-Assad, este primul președinte din lume, după Vladimir Putin care l-a felicitat pe Alexander Lukashenko pentru victoria obținută la alegeri, informează BelTA.

Cu cea mai mare bucurie vă transmit cele mai sincere felicitări sincere pentru victoria dvs. la alegerile prezidențiale. Vă urez succes în continuare în conducerea țării, promovând progresul și prosperitatea în beneficiul oamenilor prietenoși cu noi„, a subliniat liderul sirian. Cu toată că în propria țară situația a scăpat de sub control.

Acum două zile forțele pro-Assad țintesc intens cu artilerie și rachete satele și orașele Jabal Al-Zawiya din zona rurală din sudul Idlib, zonă locuită în mare parte de către kurzi, care mai nou sunt prinși de o parte și de alta a baricadei de către forțele turciei ce vin din nord și cele pro-Assad ce vin din sud. Mai apoi a fost reînnoit un nou bombardament de artilerie de către forțele pro-Assad asupra orașelor Kansafra și Al-Fateera din mediul rural din Idlib.

O demonstrație în orașul Tabqa din mediul rural Raqqa a ridicat lozinci împotriva guvernului Assad și în solidaritate cu triburile arabe din Deir Ezzor în urma asasinării unui șeic tribal acolo în care SDF a fost acuzat. Tot acum două zile populația a pornit o demonstrație în orașul Tabqa din mediul rural Raqqa a ridicat lozinci împotriva guvernului Assad și în solidaritate cu triburile arabe din Deir Ezzor în urma asasinării unui șeic tribal acolo în care SDF a fost acuzat. Video aici.

Mai târziu la 18:30, pe 10 aug. 2020, forțele pro-Assad bombardează orașul Al-Fateera din zona rurală de sud cu artilerie grea.

La 21:42, pe 10 aug. 2020, un convoi militar turc format din camioane militare și vehicule blindate a intrat de la traversarea Kafrlossin spre punctele turcești din mediul rural Idlib.

La 13:57, pe 11 aug. 2020, un videoclip arată membrii forțelor Pro-Assad care demolează acoperișurile caselor din orașul Saraqib din mediul rural Idlib pentru a fura fier de la ei.

La 14:21, pe 11 aug. 2020, Al-Raqqa: forțele pro-Assad sunt în alertă în vecinătatea zonei Rusafa din mediul rural, după descoperirea a două corpuri a doi luptători uciși în acea dimineață.

La 15:25, pe 11 aug. 2020, Doi frați au fost uciși când o mină din rămășițele organizației teroriste „ISIS” a explodat la est de orașul Palmyra din estul Homs.

La 22:10, pe 11 aug. 2020, Forțele Pro-Assad bombardează satul Al-Ruwaiha din mediul rural din sudul Idlib.

La 23:02, pe 11 aug. 2020, Facțiunile militare vizează locațiile forțelor pro-Assad pe axa Ruwaiha din țara de sud a Idlib cu artilerie grea.

La 23:40, pe 11 aug. 2020, s-au tras focuri de artilerie de către forțele pro-Assad a vizat Majdalaya, al-Nayrab și Maarat Al-Alya, la sud-est de Idlib, în combinație cu zborul aeronavelor de recunoaștere.

La 00:20, pe 12 aug. 2020, au fost aduse mai multe trupe proaspete pe liniile Idlib din ambele părți.

La 10:57, pe 12 aug. 2020, forțele regimului sirian staționate la punctele de control și au bombardat cu artilerie grea orașul Ziyarah din Câmpia Al-Ghab din mediul rural a vestului Hama.

La 10:59, pe 12 aug. 2020, forțele Pro-Assad susținute de către ocupația turcă și mercenarii săi bombardează țara Gree Spi, în nord estul Siriei.

La 14:00, pe 12 aug. 2020, elementele ISIS vizează punctul de control al sensului giratoriu SDF din orașul Theban cu o grenadă de mână, fără a provoca victime.

La 14:04, pe 12 aug. 2020, E. Siria raportează că: ISIS a ucis astăzi alți doi soldați în provincia Deir ez-Zur. Primul a fost din zona rurală Latakia și al doilea din Câmpia Ghab.

La 14:36, pe 12 aug. 2020, ISIS a ambuscadat un convoi de al-Quds în apropierea așezării de la Terni, în provincia Siria DeirezZor. Soldații diviziei a 4-a SAA au sosit pentru a ajuta al-Quds. Până la sosire, militanții au reușit să scape în deșert.

La 15:15, pe 12 aug. 2020, Hama: forțele pro-Assad staționate în zona Al-Jeb Al-Ahmar vizează satul Qastoun din Câmpia Al-Ghab din zona rurală de vest cu artilerie.

La 15:40, pe 12 aug. 2020, Siria Idlib schimb de prizonieri astăzi între HTS și SAA: 7 civili au fost schimbați pentru 3 soldați SAA.

La 17:02, pe 12 aug. 2020, Președintele sirian Bashar Assad suferă „tensiune arterială scăzută” în timp ce a ținut un discurs în Parlament, dar și-a reluat observațiile după câteva minute, relatează @SanaAjel.

La 18:45, pe 12 aug. 2020, Răspuns din partea comandantului @CENTCOM de pe Q despre potențialul reapariție al ISIS în părțile din Siria controlate de aliatul NATO Turcia – „Nu am o vizibilitate specială în ceea ce se întâmplă în zonele controlate de Turcia. Doar nu știu; nu am vizibilitate”.

La 18:15, pe 12 aug. 2020, Liderul CENTCOM, Gen. Kenneth McKenzie spune că nu este „încurajat de ceea ce se întâmplă în vestul” Siriei, numind condiții mai slabe decât condițiile care au dat naștere la creșterea inițială a ISIS.

La 8:45, pe 12 aug. 2020, Forțele Turciei au bombardat tabăra Ain Issa, în ciuda prezenței a sute de civili.

La 11:06, pe 12 aug. 2020, Un convoi militar turc care conține vehicule militare a intrat la granița Kafr Lossin care traversează Turcia spre interiorul Siriei.

În urma acestor acțiuni, forțele Assad dau impresia că s-au aliat cu forțele lui Turciei lui Erdoğan în lupta contra Statului Islamic, dar și a Partidului Muncitorilor din Kurdistan – PKK, atacând în mod frecvent zonele presupuse ale prezenței acestora. Alianța dintre Bashar al-Assad și Recep Tayyip Erdoğan ar fi ceva îndrăzneț, având în vedere relația strânsă a lui Assad cu Vladimir Putin. Însă și cu ideea lui Erdoğan de a crea „o zonă militară sigură” la granița de nord a Siriei cu Turcia, spre a repatria refugiații sirieni în zona „eliberată”. Cei drept Erdoğan a acționat fără vreun sfat de la NATO, ONU sau SUA și a intervenit de una singură în război invadând Siria sub prezumția de „asigurare a securității teritoriului Turciei”. Însă se știe că trupele Turciei acționează concomitent cu cele ale Federației Ruse, chiar și în urma neînțelegerilor dintre Erdoğan și Putin.
RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here