Israelul a scos din funcțiune 1/3 din apărarea aeriană siriană în ultimii doi ani, însă Rusia nu intervine

„Conform datelor The Jerusalem Post, 844 de rachete au fost trase între 2017-2020, comparativ cu doar două incendiate între 2010-2013."

0
432

Israelul a distrus o treime din apărarea aeriană siriană în ultimii doi ani și aproape o mie de rachete supra-aer au fost lansate către avioanele Forțelor Aeriene din Israel în timpul misiunilor pentru campania sa „război între războaie” care vizează infrastructura iraniană în țara sfâșiată de război.

Israelul își desfășoară campania de război împotriva Iranului încă din 2013, lovind mii de ținte în Siria și, conform rapoartelor străine din Irak vecine, pentru a preveni contrabandă cu armament avansat către Hezbollah în Liban și încurajarea forțele sale din Siria unde puteau acționa cu ușurință împotriva Israelului. Israelul nu comentează cele mai multe presupuse atacuri, dar a fost acuzat că a efectuat atacuri în jurul capitalei Damasc, precum și adânc în teritoriul sirian, inclusiv în nordul Siriei, lângă granița turcă, precum și în regiunea al-Bukamal, în apropiere de Siria, la frontiera irakiană.

Cu toate acestea, printr-o creștere a atacurilor aeriene ale Israelului asupra Siriei, administrația siriană a început să răspundă și să tragă focoase spre cer împotriva aeronavelor militare israeliene. Potrivit informațiilor furnizate de The Jerusalem Post, 844 de astfel de rachete au fost lansate în perioada 2017-2020, față de doar două focuri între 2010-2013.

Ca răspuns la focurile de armă ale artileriei Siriene, avioane IAF au lovit lansatoarele siriene și au scos din funcțiune bateriile de apărare ale Siriei, precum: Sa2, Sa17, Sa22, și SA5. O mulțime de forțe armate ale guvernului sirian au fost ucise în raidurile israeliene. Încă din momentul în care operațiunea a început, Israelul a susținut o mulțime de manevre de asalt, iar cantitatea de acțiuni militare s-a amplificat în de-a lungul anilor.

În ciuda faptului că în anii antecedenți Israelul a fost încriminat de faptul că a urmărit să distrugă convoaiele de apărare pentru Hezbollah care au ajuns prin Irak și s-au adăpostit pe Înălțimile Golan, raidurile acționate în ultimul an au vizat substructura iraniană și apariția acesteia pe terenul sirian sau israelian pentru a opri Iranul să se evidențieze în politica internă din Siria și pentru a compromite autonomia de funcționare a Israelului.

Iranienii au desfășurat și ei la rândul lor o mișcare de război între propriile războaie, prin războaie de tip proxy, precum cele ale houtiților din Yemen sau Hezbollah pentru a transmite atacuri, precum și propriile armate pentru a reduce activele militare americane, cum ar fi Global Hawk, care a fost doborât în 2019.

Cu mecanisme suplimentare de apărare aeriană de ultimă oră, transmise și instalate pe teritoriul Siriei, cum ar fi rachetele rusești S-300 și rachetele cu rază lungă de acțiune transportate de către Iran în Siria, mișcarea de război între războaie a devenit din ce în ce mai complexă pentru Forțele Aeriene Israeliene.

Federația Rusă a intervenit în războiul sirian încă din septembrie 2015 de partea regimului președintelui sirian, Bashar Al-Assad, iar Moscova este percepută ca o influență esențială pentru  exprimare atunci când Israelul dorește să transmită raiduri în statul sirian.

Cu toate acestea, acești doi actori s-au folosit de un instrument de a se feri de orice conflict indezirabil. Anume, rușii care sunt pe teren în Siria nu sunt exact cei de la Moscova ce vorbesc cu israelienii. Cu toate acestea, Rusia a permis Israelului să-și mențină libertatea de a-și respecta procedurile sale militare în Siria, atâta timp cât nu pune în pericol armatele ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.