Ministrul apărării a discutat cu omologul său german despre securitatea Mării Negre

Este posibil ca în anii următori două mari entități internaționale să fuzioneze

0
199

Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale al României a avut astăzi, miercuri 26 august, o întâlnire consensuală cu omologul său din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer. Discuția s-a focusat pe ramurile de consultare neceremoniale ale miniștrilor apărării din toate statele membre ale Uniunii Europene, ce va fi planificată să fie organizată la Berlin.

Temele principale ale discuției s-au legat pe planificarea și extinderea, sau întărirea colaborării pe partea de securitate internă atât în spațiul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), dar și în interiorul UE, ori a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Ministrul Ciucă a declarat faptul că România va susține pe deplin această decizie, dar desigur va susține și Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene. Precum și că dorește accentuarea importanței prin care se poate obține o cuminicare mult mai strânsă între NATO și UE. Ori chiar o fuziune între cele două organizații interstatale, a informat Ministerul Apărării Naționale într-o declarație de presă.

Desigur cei doi miniștrii ai apărării au discutat și despre aspectele specific apărării NATO în aceste timpuri, mai ales din pricina situației din Mediterana de Est și Marea Neagră. La sfârșitul discuțiilor, cei doi miniștri au convenit asupra trebuinței de a întări cooperarea bilaterală în sfera apărării interstatale.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa, în zilele de 26 și 27 august, la Berlin, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE, ce se va desfășura sub egida Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, și la Conferința statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru (Framework Nations Concept – FNC), în format al miniștrilor apărării din statele membre ale grupării-cadru coordonate de Germania (DEU FNC). Acestea sunt primele întâlniri ale miniștrilor apărării în contextul pandemiei Covid-19.

Agenda reuniunii include dezbateri privind angajamentele operaționale ale UE și modul de dezvoltare a cooperării cu partenerii, viitorul instrument de orientare al Uniunii Europene în domeniul securității și apărării – Busola strategică, precum și privind conceptul de cultură europeană de securitate și apărare în context post-Covid.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here