AFI Europa va începe patru noi proiecte uriașe de business în București și Timișoara

A fost semnat un contract în valoare de 294 de milioane de euro

0
432

Pe 28 august, AFI Europe NV a finalizat achiziția a unor noi proiecte de construcție de birouri de tip clasa A în România. În trecut compania era cunoscută ca și asociația de birouri a NEPI Rockcastle. Afacerea are ca și scop construcția a unor patru noi proiecte de campusuri de birouri ce au costat AFI Europa NV un contract de 294 de milioane de euro, iar proiectele vor intra în portofoliul AFI Europe România.

Cele patru noi proiecte pentru clădiri de birouri, vor fi situate în București, dar și în Timișoara, și vor ocupa un spațiu de 118.500m2. Acestor proiecte li-se vor adăuga și restul de peste 210.000m2, precum și alte proiecte ce încă se află în construcție, precum AFI Tech Park și AFI Park Brașov ce vor sta pe 250.000m2, plasând în același timp, AFI Europa pe primele locuri în ceea ce privește principalele companii din România ce dețin clădiri de birouri.

Portofoliul ce se află în stare de proiect cuprinde 4 proiecte de birouri clasa A: Floreasca Business Park, Lakeview si Aviatorilor 8, în Bucuresti, și Timisioara City Business Center, în Timisoara.

„Această tranzacție este pe deplin în conformitate cu strategia noastră de a crește portofoliul nostru de proprietăți în regiune, atât prin dezvoltarea băncii de teren existente, precum și prin identificarea oportunităților de achiziție în piețele pe care suntem activi în. Credem cu tărie în potențialul pieței românești într-o perspectivă pe termen lung. Aș dori să profit de această ocazie mulțumind echipei de consilieri care ne-a susținut în această tranzacție: CMS (legal), EY (financiar și fiscal), JLL (comercial) și Optim (tehnic) și, bineînțeles, echipei noastre AFI România, toți au făcut o muncă remarcabilă”, a detaliat Doron Klein, CEO AFI Europe România & Cehia.

Achiziția a fost finanțată de un consorțiu format din trei bănci: Erste Bank, Deutsche Pfandbriefbank și Banca Comercială Română.

In lunile ce vor veni, AFI Europe România va finaliza etapa I a AFI Park Brașov, un edificiu nou și inovator de clasa A situat în inima Brașovului, brac al diverselor construcții de clădiri de birouri și retail ale AFI Brașov, și avansează pentru construirea de clădiri pentru AFI Tech Park 2, următoarea etapa a campusului de ultimă tehnologie al corporației, ce va fi poziționat în apropiere de centrul capitalei București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.