Rusia își arată „mușchii” după antrenamentul multinațional Allied Sky 2020

Situația a devenit tensionată în Marea Neagră și în Marea Baltică

0
238

Vineri, 28 august, a avut loc antrenamentul (exercițiul) Allied Sky 2020, unde Forțele Aeriene ale României au participat concomitent alături de aeronavele din alte state membre Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), precum și alături de bombardierele strategice americane de B-52 Stratofortress, și Forțele Aeriene ale României.

Seara, în jurul orei 19:00, situația în Marea Neagră a devenit tensionată după ce, RIA Novosti este o agenție rusească de presă cu sediul în Moscova, a anunțat următoarele: „Un avion de luptă rus a decolat pentru a intercepta un avion american de recunoaștere peste Marea Neagră. Avionul USAF s-a întors și a părăsit granița.

Ceea ce ne conștienți de faptul că acum Federația Rusă este mult mai aproape de noi ca și țară, după ce a anexat Republica Autonomă Crimeea, o peninsulă ce se află la aproximativ 200 km distanță. Distanță aproximativ egală cu București-Constanța sau București-Sibiu. Peninsulă ce a fost în administrația Ucrainei până în anul 2014, când a fost invadată de către forțe străine pro-ruse ce au obținut prin forță controlul în peninsulă și au impus un referendum neconstituțional pentru independența Crimeei față de Ucraina, apoi au permis anexarea ei la Federația Rusă.

Mai târziu, nu după mult timp, în jurul orei 21:00, situația s-a aprins și mai tare după ce aceeași agenție de presă ne anunță că după ce avioanele de luptă anterior menționate, au decolat pentru a intercepta bombardierul american B-52 peste Marea Neagră, Su-27 rusești au interceptat aeronave de recunoaștere din SUA, Suedia și Danemarca deasupra Mării Baltice, însă frontiera rusă nu a fost încălcată.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here