Polonia va interzice zborurile din cauza răspândirii SARS CoV-2

46 de țări, printre care și România vor fi interzise

0
303

Polonia va bloca transportul aerian din 46 de țări, printre care și România, Franța și Spania, debutând cu 2 septembrie, potrivit normării recente emisă joi de către administrația poloneză, în condițiile în care statul se confruntă cu un punct culminant în detectarea unor noi infecții cu coronavirus de la zi la zi.

Decizia vizează formalitățile de restabilire a restricțiilor asupra vieții cetățenești în cele mai grave părți ale țării cuprinse grav de infecții, în timp ce administrația poloneză depune eforturi pentru a face față răspândirii bolii.

„Din cauza amenințării de răspândire a infecțiilor cu virusul SARS CoV-2, este necesar să se exercite dreptul de a introduce interdicții de trafic aerian…pentru a minimiza amenințarea la adresa sănătății publice”, se afirma în directiva recent emisă.

Polonia și-a închis granițele și a amânat zborurile internaționale încă din luna martie pentru a opri răspândirea SARS CoV-2. Cu toate acestea, au slăbit din ce în ce mai mult restricțiile asupra vieții comunității, cu centre comerciale, hoteluri și bistrouri, toate fiind redeschise în luna mai. Compania aeriană de stat poloneză LOT Polish Airlines a reluat cu zborurile la nivel mondial pe 1 iulie, la aproape patru luni după ce statul a decis suspendarea acestora. Alte state afectate de interdicție sunt, în general, destinații turistice precum: Muntenegru, Croația, Israel, Mexic, Brazilia, și chiar Statele Unite ale Americii. Polonia a informat că sunt alte 64.689 de cazuri de coronavirus și 2.010 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.