Lukașenko primește 1,5 miliarde de Dolari de la Moscova

Liderul opoziției bieloruse îi reproșează lui Vladimir Putin această decizie

0
237
RECLAMĂnormedia.ro

Liderul opoziției din Belarus îi reproșează președintelui rus, Vladimir Putin, zicând: „Regret că ați decis dialogul cu un dictator”.

Rusia urmează să împrumute Belarusul cu 1,5 miliarde de Dolari pentru a sprijini țara în a evita o eventuală prăbușire financiară și economică. Șeful de la Kremlin Vladimir Putin a declarat acest lucru Luni, când a organizat o întâlnire diplomatică alături de liderul Belarusului, Alexander Lukașenko.

Oarecum, întâlnirea a avut mai mult loc din semn de sfidare a Vestului după ce aceasta a fost organizată la Soci, un oraș de pe malul de est al Mării Negre, unde de altfel au mai avut loc și alte evenimente tragice în trecut, legate în special de mișcările teroriste din zona Caucazului.

A fost, de asemenea, și prima întâlnire dintre cei doi șefi de stat, de la izbucnirea protestelor în Belarus, de după alegerile prezidențiale organizate pe 9 august 2020.

„Un prieten are probleme și spun asta sincer”, i-a spus Lukașenko lui Putin în remarcile televizate de la începutul întâlnirii, specifică TheGuardian.

„Există o linie roșie, știți și despre acest lucru, mai mult decât mine, a trebuit să clarificați aceste linii în Cecenia când erați un tânăr președinte”, i-a spus Lukașenko lui Putin cu referire la al Doilea Război Cecen din 1999-2000. În plus Lukașenko nu acceptă faptul cum că oamenii din Belarus au trecu peste linia roșie până acum.

Duminica aceasta, cel puțin 100.000 de persoane au umplut străzile capitalei Belarusului, Minsk, precum și în alte municipalități pentru a cere demisia lui Lukașenko. Aceasta fiind, de altfel și cea de-a cincea demonstrație în masă de la alegeri.

Liderul opoziției, Svetlana Tikhanovskaya, care locuiește acum în Lituania, a declarat pe rețeaua telegramă: „Vreau să-i reamintesc lui Vladimir Putin, orice ați fi de acord la Soci nu va avea forță juridică. Orice acord semnat cu Lukașenko nelegitim va fi revizuit de un nou guvern deoarece poporul belarus nu mai are încredere în Lukașenko și nu l-a sprijinit în alegeri. Regret că ați decis dialogul cu un dictator și nu cu poporul belarus”.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here