30 milioane euro pentru sprijinirea antreprenorilor din mediul rural

0
508
RECLAMĂnormedia.ro
Ministerul Fondurilor Europene lansează în data de 25 septembrie apelul de proiecte „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural”.

Finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman, apelul are o valoare de 30 milioane euro și va sprijini dezvoltarea economică și a abilităților antreprenoriale în regiunile mai puțin dezvoltate ale României: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia. Din suma totală, 3 milioane euro sunt alocate ITI Delta Dunării.

Valoarea maximă eligibilă pentru fiecare proiect este de maximum 3 milioane euro. Pentru înființarea de întreprinderi sociale valoarea sprijinului financiar acordat în cadrul acestei scheme va fi de maximum 200.000 euro, respectiv de 100.000 euro în cazul întreprinderilor unice care efectuează transport de mărfuri.

Pot depune proiecte:


● entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale;
● furnizori de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizațiile patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri;
● autorități publice centrale sau locale, exclusiv in calitate de parteneri, în parteneriat cu toate categoriile de entități eligibile menționate mai sus.

Proiectele vor putea fi depuse în perioada 25 septembrie – 15 decembrie 2020, în sistemul informatic MySMIS 2014. Ghidul solicitantului este publicat aici: http://mfe.gov.ro/pocu-ghidul-sprijin-pentru-infiintarea-de-intreprinderi-sociale-in-mediul-rural/

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here