Încep lucrările la rețeaua ecologică de iluminat public stradal

0
476

27 de localități din România vor semna, începând de săptămâna viitoare, contractele de începere a lucrărilor la rețeaua ecologică de iluminat public stradal.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat anul acesta, în premieră în România, programul prin care iluminatul public din orice localitate din țară poate trece de la corpuri cu consum ridicat de energie electrică la iluminat cu LED.

Totodată, administrațiile locale vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Mai bine de o treime din primăriile țării au depus proiecte pentru această investiție. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor acoperă, prin Administrația Fondului pentru Mediu, 90% din costurile fiecărui proiect.

„Ne bucură interesul mare ale primăriilor din țară de a obține finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu, mai ales că fiecare proiect finanțat va duce la scăderea cu până la 40% a consumului de energie electrică din orașele care fac această investiție. Desigur, asta înseamnă costuri mai mici pentru localități, mai puține emisii de gaze cu efect de seră și, indirect, scăderea facturii naționale la electricitate”, spune ministrul Costel Alexe.

Săptămâna viitoare, Administrația Fondului pentru Mediu va publica o nouă listă a localităților care pot, de asemenea, sa înceapă aceste investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.