Mii de dosare depuse de români pentru prima energetică de 15.000 de euro

0
474
RECLAMĂnormedia.ro

6.657 de români s-au înscris în programul pentru izolarea locuințelor, numit Casa Efcientă Energetic. Sesiunea de înscriere a început pe 15 Septembrie.

În primele 4 minute de la startul programului, în aplicația online au fost înscrise 340 de dosare. Apoi, la nici 5 minute de la start, numărul dosarelor a crescut la 500. Înscrierile continuă până la atingerea a 150% din bugetul alocat programului, respectiv 430 de milioane de lei.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe: Ne bucurăm că România începe să-și gândească locuințele în cheia eficienței energetice. Vrem ca prin acest program să reducem consumul de energie din casele românilor și emisiile de gaze cu efect de seră.

Proprietarii de case din țară pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), pentru creșterea cu o clasă energetică a locuinței lor.

Prima energetică acoperă 60% din valoarea fiecărei investiții și poate fi folosită pentru instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.

Pentru mai multe detalii accesați: https://www.afm.ro

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here