Realizarea variantei ocolitoare Sibiu Sud și a variantei ocolitoare Mediaș

0
250

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode s-a aflat astăzi, în prima parte a zilei, în județul Sibiu. Alături de Vice-Premierul, Raluca Turcan și reprezentanți ai autorităților locale, ministrul Lucian Bode a fost prezent și pe șantierul lotului 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești. Aici antreprenorul a prezentat stadiul acestui proiect de infrastructură și progresul fizic al lucrării.

A doua oprire, a oficialilor, a fost la sediul Consiliului Județean Sibiu, unde Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat două parteneriate privind realizarea a două variante ocolitoare. Este vorba de varianta ocolitoare Sibiu Sud și varianta ocolitoare Mediaș.

“Sunt bucuros să văd că, de la ultima mea vizită aici, pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești s-au înregistrat progrese privind graficul de lucrări. Astăzi, există un progres fizic, în avans, de 8%, față de graficul normal, comunicat de către antreprenor. Există o mobilizare foarte bună, ceea ce îmi dă încrederea, că finalizarea lucrării se poate face în avans, față de termenul contractual. Finanțare există, cum bine știți. Săptămânile trecute, cei de la Comisia Europeană, au aprobat finanțarea acestui important obiectiv de investiții. Este prima autostradă care va străpunge Carpații și care va dezvolta și stimula economia României. Cât privește cele două parteneriate încheiate de către cei de la CNAIR, cu autoritățile locale, știți foarte bine că prin crearea cadrului normativ necesar, am dat posibilitatea autorităților locale să-și realizeze obiectivele de interes local și apoi acestea vor fi predate CNAIR. Prin aceste parteneriate, autoritățile locale sunt mult mai prezente și active în realizarea obiectivelor lor de investiții”, a declarat ministrul Lucian Bode.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here