Austria intră din nou în carantină începând de săptămâna viitoare

0
549

Cancelarul federal al Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat că țara sa va intra din nou în carantină începând de marți, 17 noiembrie. Astfel, în Austria se vor închide școlile, magazinele și se vor impune și restricții de circulație.

Sebastian Kurz a afirmat că reintroducerea restricțiilor reprezintă singura soluție pentru a avea sărbători cât mai aproape de normalitate anul acesta, subliniind faptul că până acum, doar măsurile de distanțare socială au adus rezultate.

„Este singura modalitate de a salva Crăciunul”, a afirmat el.

Perioada de carantină va lua sfârșit la data de 6 decembrie, asta dacă situația epidemiolgică se va îmbunătăți.

De marți în Austria se va limita circulația automobilelor pe tot parcursul zilei, se vor închide restaurantele, salonurile de înfrumusețare, teatrele, școlile și universitățile.

De altfel, Guvernul austriac a introdus măsuri restrictive încă de la începutul lunii noiembrie. Totuși, carantina parțială prevăzută atunci care a dus la restricții ale circulației pe timpul nopții, la  închiderea restaurantelor, teatrelor, a sălilor de concerte și a școlilor pentru elevii mai mari de 15 ani, nu au adus rezultatele dorite.

În prezent, Austria se confruntă cu o medie de 7.000 de cazuri pe zi.

Statul se pregătește și să ofere compensații pentru agenții economici afectați de aceste restricții severe. Astfel, Guvernul va oferi compensaţii cu până la maximum 80% din cifra de afaceri înregistrată în noiembrie anul trecut companiilor afectate.

Sursă foto: VectorStock

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here