Programul Național de Relansare și Reziliență

0
463

Ministerul Fondurilor Europene vine cu precizări privind informațiile neoficiale publicate în mass media cu privire la Programul Național de Relansare și Reziliență.

Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații neoficiale ce fac referire la unul dintre documentele de lucru pe baza cărora Ministerul Fondurilor Europene construiește viitorul Program Național de Relansare și Reziliență împreună cu Ministerele (conform OUG 155 din 03.11.2020), facem precizarea că referirile făcute în privința acestui document nu pot fi atribuite și considerate a fi asumate la nivel guvernamental, întrucât documentul în sine nu a fost validat cu MFE înainte de publicare. Informațiile finale vor fi validate în urma procesului transparent de consultări publice, similar cu cel derulat de MFE în construcția Acordului de Parteneriat 2021-2027 și a viitoarelor Programe Operaționale la care au participat peste 1.000 de participanți.

Fiind vorba despre un document complex ce definește dezvoltarea României pe termen lung, facem apel la mass-media ca orice informații ce fac referire la acest document să fie verificate înainte de publicare pentru corecta informare a publicului. Acest document va fi supus atenției publice, oficial, în momentul în care va fi verificat și finalizat în toate privințele.

În ceea ce privește apelul de proiecte lansat pe 02.11.2020 prin care se prevede finanțarea cu 100 milioane de euro pentru tabletele electronice în valoare individuală de aproximativ 250 de euro, până în acest moment au fost depuse 547 de proiecte în valoare totală de 340 milioane de euro și 550 de schițe aflate în curs de evaluare, termenul de închidere a apelului fiind 01.02.2021.

Alocării inițiale de 100 de milioane i se adaugă alte 50 de milioane de euro pentru achiziția de tablete destinate studenților cu bursă socială.

Ministerul Fondurilor Europene are în vedere suplimentarea acestor sume pentru a acoperi necesarul solicitat.

Sursă foto: Capital

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here