Se va lansa EURONEWS Romania

0
306
RECLAMĂnormedia.ro

Euronews, cel mai important canal de știri din Europa, a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews Romania, un canal de știri nou, independent destinat publicului vorbitor de limba română.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale.

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV.

Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews precum independența, imparțialitatea și linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local.

Redactorul-șef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews și va fi angajat al stațieimamă. Euronews va înființa și prezida un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială și echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independența editorială, libertatea de exprimare, imparțialitatea, etc.).

UPB se va baza pe competența, experiența, precum și pe abordarea multiculturală și
pluralistă a Euronews pentru a lansa această nouă televiziune. Euronews va distribui
conținut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media românești
alături de conținutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza
preponderent conținutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews
va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România.

Mihnea Costoiu, Rectorul UPBa declarat: „Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii, iar obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le așază în fața noastră. Misiunea noastră nu se oprește la a transmite cunoștințe, la a forma competențe și abilități sau a realiza proiecte de cercetare. Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetățeni angajați în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informației, valorile democratice și europene. Mai mult, crearea unei comunități în jurul universității, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea și solidaritatea, este esențială.

Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. Ce loc mai bun să găzduiască libertatea de gândire și de exprimare decât o universitate cu două secole de tradiție?

Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională.

Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm bun venit în comunitatea UPB!”

Michael Peters, CEO al Euronews, a declarat: „Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor.”

Euronews este un canal de știri internațional de top și una dintre cele mai cunoscute și mai
de încredere mărci de știri care operează în întreaga Europă. La nivel mondial, Euronews
este difuzat în 160 țări și distribuit în aproape 400 de milioane de case – inclusiv în 67% din locuințele din Uniunea Europeană și Marea Britanie. În fiecare lună, Euronews ajunge la
aproximativ 150 milioane de oameni, atât pe canale TV, cât și platforme digitale, conform
Global Web Index (Q1, 2020).

Contact:

Gabriel Petrea
Director Proiect Euronews România
+4 (0)7 56 45 64 56/ +4 (0) 21 402 9089
gabriel.petrea@upb.ro

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here