Protocol de colaborare semnat între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

0
233

Protocolul de colaborare semnat între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri în ceea ce privește drepturile pe care le au și condițiile de muncă din țările de destinație.

,,Am pornit campania ”Ești lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile”, destinată sezonierilor pentru a diminua riscurile și vulnerabilitățile cu care ne-am confruntat în trecut, în special din cauza muncii în condiții ilegale și a lipsei de informații în ceea ce privește legislația specifică din țările unde lucrează românii.

Prin protocolul încheiat astăzi, Ministerul Transporturilor va sprijini distribuirea pliantelor de informare care fac parte din campanie în punctele de plecare ale lucrătorilor, va asigura difuzarea spoturilor de informare în gări, aeroporturi, stații de metrou, acolo unde există sisteme video și va crea pe propria pagină de Internet o secțiune specială destinată campaniei.

Acest protocol deschide seria colaborărilor cu celelalte ministere care pot contribui la creșterea gradului de informare a lucrătorilor sezonieri, săptămâna viitoare urmând să semnăm un document similar cu Ministerul de Interne.” a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Toate informațiile care vor fi distribuite în cadrul campaniei se vor regăsi și pe pagina Ministerului Muncii și pot fi consultate la adresa: https://bit.ly/38Wzemo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.