130 de morți din cauza inundațiilor din Europa!

Părți importante din Germania, Belgia și Olanda au fost inundate în așa fel încât apele atingeau mai mult de 2 metri înălțime.

0
194
RECLAMĂnormedia.ro

Părți importante din Germania, Belgia și Olanda au fost inundate în așa fel încât apele atingeau mai mult de 3 metri înălțime. De altfel, apele înalte și deteriorarea drumurilor și podurilor au împiedicat eforturile de salvare în Germania. Echipele de salvare s-au chinuit vineri seară, 16 iulie, pentru a ajunge la oamenii din satele germane îndepărtate.

Cei mai afectați au fost oamenii din comunitățile rurale germane devastate de unele dintre cele mai grave inundații pe care le-a văzut Europa de zeci de ani.

Pe măsură ce numărul de morți cauzat de inundații a depășit 130 în această dimineață, au apărut și imaginile dezastrului provocat de inundații din toată Europa de Vest, cu alte 1.300 de persoane încă date dispărute.

Cetățenii afectați de inundații au fost salvați din comunitățile inundate de către lucrătorii de salvare cu elicopterul în câteva minute, provocând întrebări cu privire la defectele sistemului complex de avertizare a inundațiilor din Germania.

Mai multe locuri au fost surprinse pe neașteptate, potrivit victimelor și autorităților, când pârâurile și râurile liniștite în mod normal s-au transformat rapid în inundații, luând cu ele  automobilele, casele, podurile și orice altceva în calea lor.

„A venit atât de repede. Ai încercat să faci ceva și era deja prea târziu.” – un locuitor din Schuld a declarat televiziunii publice ARD din Germania, după ce râul Ahr și-a umflat malurile, rupând case îngrijite cu cadru din lemn și trimițând vehicule care zburau ca pe niște jucării în cada de baie.

Ploile abundente, precum cele observate în Germania, sunt una dintre cele mai evidente dovezi că clima se schimbă ca urmare a emisiilor de gaze cu efect de seră. Potrivit meteorologilor și oficialilor germani, inundațiile care au făcut ravagii în Germania, Belgia, Elveția și Olanda în această săptămână au fost cele mai grave înregistrate vreodată.

Oficialii din Germania au declarat vineri că sistemul lor de avertizare, care include o rețea de senzori care monitorizează nivelul râului în timp real, a funcționat așa cum era de așteptat. Problema, susțineau ei, era cantitatea mare de ploaie fără precedent, care a căzut atât de repede încât a înghițit chiar și mici pâraie și râuri care nu erau considerate în mod obișnuit a fi pericole.

Ar fi o subevaluare să numim evenimentele recente o inundație de 100 de ani, potrivit Uwe Kirsche, un purtător de cuvânt al Serviciului Meteorologic German.

„Cu aceste râuri mici, nu am experimentat niciodată așa ceva. Nimeni nu s-a putut pregăti pentru că nimeni nu se aștepta la așa ceva.” – a susținut U. Kirsche.

Ursula Heinen-Esser, ministrul mediului pentru statul Renania de Nord-Westfalia, a declarat vineri că apele inundațiilor au atins „niveluri înregistrate până acum”.

Sistemul german de avertizare împotriva inundațiilor lasă la latitudinea oficialilor locali să decidă ce acțiune să ia, pe baza teoriei că aceștia sunt cei mai bine informați despre terenul local și despre ce oameni sau proprietăți se află pe calea unui râu debordant.

Pe măsură ce râul a atins nivelul record de 3 metri, oficialii regionali din Renania-Palatinat au lansat primul lor avertisment cetățenilor care locuiau de-a lungul malurilor râului.

„Avertismentele au sosit. Însă întrebarea este de ce nu au avut loc evacuările mai devreme? La asta trebuie să ne gândim ”. – a spus domnul Kirsche de la Serviciul Meteorologic German.

Nici țara noastră nu este ferită! România a întâlnit anul acesta mai multe fenomene naturale care nu au avut loc niciodată pe teritoriul său. Furtuni nemaivăzute, cu grindină cât o minge de tenis, tornade și uragane. Fenomene tot mai dese și care produc pagube de proporții.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here