Regatul Unit aproape de a „încheie” un acord cu Noua Zeelandă

Brianicii sunt aproape de a semna un acord de liber schimb cu Noua Zeelandă în speranța de a reuși o nouă piață ce are ca și parteneri țările din Commonwealth.

0
255
RECLAMĂnormedia.ro

Spre a-și reface politicile vechi alături de țările din Commonwealth-ul britanic, Regatul Unit se aventurează în negocieri cu vechile domenii britanice. Deseori, reprezentanții Regatului Unit s-au prezentat peste mări în Statele Unite ale Amercii, în Canada sau Republica Africa de Sud, ori Australia, spre a închide noi acorduri. De data aceasta negociază cu Noua Zeelandă. Totul fiind continuarea promisiunii centrale a ceea ce reprezintă politica de Brexit.

Ministrul comerțului britanic a declarat sâmbătă că este aproape de a ajunge la un principiu cu privire la un acord de liber schimb cu Noua Zeelandă, întrucât Londra încearcă să își consolideze legăturile comerciale post-Brexit cu țările din afara UE.

Cu toate că Uniunea Europeană este cel mai mare partener comercial al Marii Britanii și că cele două părți au semnat un tratat comercial post-Brexit, grupurile de afaceri susțin că interacțiunea cu clienții și furnizorii europeni a devenit mai dificilă ca urmare a Brexit-ului.

Cea de-a șasea rundă de discuții, care a avut loc în perioada 19 – 30 iulie, a avut ca rezultat „progrese mari”, potrivit ministrului comerțului Liz Truss.

Potrivit guvernului, un acord comercial cu Noua Zeelandă ar putea duce la reducerea tarifelor pentru mărfurile britanice și neozelandeze, permițându-le să fie vândute la tarife mai mici.

De asemenea, s-a menționat că un acord va permite întreprinderilor mici și mijlocii să exporte mai multe bunuri și servicii în Noua Zeelandă.

„Încheiem un acord de principiu, cu încă 6 capitole finalizate”, a declarat Liz Truss, ministrul britanic al comerțului.

Regatului Unit i s-a acordat permisiunea de a începe procesul de aderare la blocul comercial din 11 țări al Acordului cuprinzător și progresiv pentru parteneriatul trans-Pacific (CPTPP) în iunie.

În iunie, ministerul comerțului din Marea Britanie și-a exprimat optimismul în legătură cu negocierile sale comerciale cu Noua Zeelandă, spunând că speră să ajungă la un acord „uimitor” în august.

Commonwealth ar reprezenta o forță în comerț.

Format din 54 de națiuni, printre care se află țări precum: SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, India, Bangladesh, Pakistan, Singapore, Malaiezia, Kenya, Nigeria, Rep. Africa de Sud, Tanzania, Cameron și multe altele; Commonwealth reprezintă în principiu o organizație interguvernamentală a fostelor domenii sau țări britanice.

Prezența respectivelor țări se întindă pe șase continente și oceane și poate influența comerțul mondial foarte ușor. Având o suprafață totală de 29,958,050 km2, și o populație aproape de 2,5 miliarde de oameni.

Șeful Commonwealth-ului nu este nimeni altcineva, decât Regina Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord, Elisabeta a II-a.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here