Afganistan: Talibani atacă aeroportul Kandahar cu rachete!

Oficialii guvernului afgan au raportat atacurile cu rachete asupra aeroportului Kandahar din Afganistanului.

0
437

Oficialii guvernului afgan au raportat că atacurile cu rachete asupra aeroportului Kandahar din sudul Afganistanului au obligat anularea tuturor zborurilor și că pista a fost parțial deteriorată.

Insurgenții talibani au tras peste noapte cel puțin trei rachete înspre aeroportul Kandahar din sudul Afganistanului. A declarat un purtător de cuvânt al grupului de insurgenți, atacul având scopul de a contracara atacurile aeriene ale armatei afgane.

„Aeroportul Kandahar a fost vizat de noi, deoarece inamicul îl folosea ca centru pentru a efectua atacuri aeriene împotriva noastră”, a declarat pentru Reuters, Zabiullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor.

Oficialii guvernului afgan au declarat că atacurile cu rachete i-au obligat să anuleze toate zborurile și că pista a fost parțial deteriorată. Ei au declarat că nu au existat rapoarte timpurii despre victime.

Potrivit oficialilor, talibanii consideră Kandahar ca o locație strategică cheie pe care par să o exploateze ca fiind un centru de comandă pentru preluarea controlului complet al altor cinci provincii.

În Kandahar și în provinciile învecinate Helmand, au crescut ciocnirile dintre poliția afgană și insurgenții talibani. Liderii talibani au preluat rapid controlul asupra structurilor critice din jurul orașului Heraat, forțând localnicii să rămână în casele lor, potrivit oficialilor afgani din vest.

După retragerea soldaților americani și NATO din Afganistan, talibanii au făcut câștiguri în țară, susținând că au preluat jumătate din teritoriul țării, inclusiv punctele de trecere a frontierei cu Iranul și Pakistanul în ultimele săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.