YouTube a blocat un candidat rus care a cerut eliberarea „prizonierilor politici”

O solicitare de comentarii din partea YouTube prin e-mail nu a fost returnată imediat.

0
156
RECLAMĂnormedia.ro

Serviciul RFE/Rusia RL și postul de televiziune Dozhd din Rusia au primit o interdicție de a mai difuza un clip de la o dezbatere electorală a televiziunii de stat ruse din 30 august, în care candidatul Maksim Șevcenko a cerut eliberarea liderului opoziției Aleksei Navalnîi și a altor „prizonieri politici”.

„Politicile interne ale acestei țări sunt sufocante și opresive”, a declarat Șevcenko, care conduce lista Partidului Libertății și Justiției la alegerile din 17-19 septembrie pentru Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus. „Nu avem libertate de exprimare, libertate de discuție politică sau libertate de întrunire”.

Dezbaterea a fost difuzată pe Rossia-24, un post de televiziune de stat care face parte din Compania de Stat de Radio și Televiziune a întregii Rusii (VGTRK). VGRTK a solicitat ca YouTube să dezactiveze utilizarea videoclipului, invocând încălcări ale drepturilor de autor.

O solicitare de comentarii din partea YouTube prin e-mail nu a fost returnată imediat. În remarca postată pe propriul canal YouTube, Șevcenko a spus că Guvernul rus nu are niciun drept de a revendica drepturile de autor asupra „unei părți a procesului politic”.

A cerut eliberarea lui Navalnîi

Alte filmări ale dezbaterilor de pe Rossia-24 și Rossia-1 sunt încă accesibile pe YouTube. Navalnîi a fost reținut în ianuarie, după ce s-a întors în Rusia după ce a primit tratament în Germania pentru o otrăvire cu agent neurotoxic pe care el o atribuie agenților Serviciului Federal de Securitate care au acționat la ordinul președintelui Vladimir Putin.

În prezent, el execută o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru că ar fi încălcat termenii unei sentințe anterioare cu suspendare, despre care susține că a fost o represalii pentru opoziția sa politică.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here