EXCLUSIV. Procurorii sunt la sediul City Insurance pentru a ridica documentele ca probă pentru insolvența companiei

Potrivit declarațiilor reprezentanților Parchetului General, nu se fac percheziții.

0
320

Procurorii de la Parchetul General strâng documente de la sediul City Insurance, în cursul zilei de joi, în cadrul unui proces penal declanșat ca urmare a unei sesizări formulate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, anunță Agerpres.

„Astăzi, 23 septembrie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, pun în aplicare o ordonanţă de ridicare de înscrisuri. Cercetările sunt efectuate de Secţia de urmărire penală şi criminalistică sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, spălare a banilor, fals şi abuz în serviciu şi vizează activitatea unei societăți de asigurare-reasigurare”, a comunicat Poliţia Capitalei.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Parchetului General, nu se fac percheziții, însă documentele vor fi ridicate de la firma de asigurări.

ASF a hotărât ca la data de 17 septembrie să-i revoce licența de activitate a companiei City Insurance și a cerut demararea unei proceduri de insolvență față de această societate de asigurări. City Insurance fiind și cel mai mare asigurător de mașini din România.

În perioada 2014 – 2021, City Insurance SA și conducerea acesteia au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 18.736.666 de lei, în timp ce ASF emitea o hotărâre privind majorarea de capital social de solvabilitate de 16.500.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.