România reintroduce restricțiile, în timp ce nu mai sunt locuri la ATI, iar vaccinările rămân în urmă

A fost o săptămână marcată de imagini tulburătoare cu ambulanțe care așteptau ore în șir în fața spitalelor pentru ca paturile să fie disponibile.

0
324

Situația în România s-a depreciat enorm în lupta contra COVID-19. Ratele de imunizare alarmant de scăzute și afluxul de noi pacienți bolnavi cu COVID-19 au lăsat toate secțiile ATI din țară fără nici un loc liber.

Din păcate țara noastră are doar 35% dintre adulți complet vaccinați contra COVID-19, în timp ce media din Uniunea Europeană este de 74%. Am rămas în urmă și suntem penultimii în clasament peste Bulgaria care ocupă ultimul loc în funcție de rata de vaccinare.

Lucru care continuă să destabilizeze sistemul medical deja depășit și învechit din România. Astfel am ajuns să ne confruntăm cu rate record de mortalitate și de infecție din cauza SARS-CoV-2.

  • Ce restricții vor fi și de când vor începe?

Autoritățile au impus restricții mai stricte care vor intra în vigoare încă de luni, 25 octombrie, în încercarea de a opri valul mortal adus de coronavirus și de a reduce presiunea asupra spitalelor. Multe activități cotidiene, precum mersul la sală, la film sau la un centru comercial, vor necesita certificate de vaccinare.

Toată lumea va fi supusă unei stingeri la ora 22.00, magazinele urmând să se închidă la ora 21.00, pub-urile și cluburile să se închidă timp de 30 de zile, iar școlile să se închidă pentru încă o săptămână în timpul semestrului, începând de luni. Toți cei care se află în public vor trebui să poarte o mască.

  • Un nou record de îmbolnăviri și decese

Marți, România a stabilit un nou record, cu aproximativ 19.000 de îmbolnăviri și 574 de decese. În prezent, aproape 1.800 de pacienți cu coronavirus sunt tratați la terapie intensivă.

Potrivit oficialilor români din domeniul sănătății, peste 90% dintre persoanele care mor din cauza COVID-19 sunt nevaccinate.

  • Klaus Iohannis, a descris situația ca fiind o „dramă națională”

A fost o săptămână marcată de imagini tulburătoare cu ambulanțe care așteptau ore în șir în fața spitalelor pentru ca paturile să fie disponibile. Președintele României, Klaus Iohannis, a descris situația ca fiind o „dramă națională de proporții teribile”, acuzând oficialii de „lipsă de acțiune concretă” în pregătirea pentru ultimul aflux.

„În România, s-a declanșat o adevărată catastrofă, cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a spus șeful statului după întâlnirea avută la Cotroceni alături de responsabilii în combaterea pandemiei.

  • Medicii români au scris o scrisoare către români ca fiind „un strigăt de disperare”

Medicii români au scris o scrisoare deschisă adresată românilor, supranumită „un strigăt de disperare”, la începutul acestei luni, pentru a evidenția situația din țară și pentru a-i îndemna pe cetățeni să se vaccineze.

De la sfârșitul lunii septembrie, absorbția vaccinării în România a crescut de la aproximativ 10.000 de doze pe zi la un nivel record de 128.000 de doze vineri. Cu toate acestea, OMS anticipează că, în ritmul actual, România va avea nevoie de aproape trei ani pentru a atinge criteriul critic de acoperire vaccinală de 70%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.