VIDEO. Vânturile puternice provoacă pagube de proporții în Europa. Milioane de oameni au rămas fără curent, iar acoperișurile au fost smulse de tornade

Copaci dezrădăcinați au răvășit liniile de cale ferată din Franța, Germania și Olanda

0
303
RECLAMĂnormedia.ro

Joi, Aurore, o furtună de toamnă violentă, s-a abătut asupra unor zone din vestul Europei, lăsând fără electricitate un sfert de milion de locuințe din Franța și avariind clădiri în cel puțin patru țări.

Copaci dezrădăcinați au răvășit liniile de cale ferată din Franța, Germania și Olanda, iar acoperișurile au fost smulse de pe mai multe structuri, inclusiv o parte a unui stadion folosit de un important club de fotbal din orașul portuar belgian Antwerp.

  • FRANȚA

Potrivit fotografiilor încărcate online, furtuna care a început miercuri după-amiază pe coasta atlantică a regiunii franceze Bretania a împins spre est pe parcursul nopții, doborând copaci și prăbușind acoperișuri în unele părți.

Serviciul național de meteorologie din Franța a emis joi avertizări de furtună în sfertul nord-estic al țării, care se învecinează cu Germania, Belgia și Luxemburg.

Potrivit serviciului meteorologic, viteza vântului la Fecamp, în Normandia, Franța, a atins 175 de kilometri pe oră.

  • Un sfert de milion de case lăsate fără electricitate

Copacii doborâți de vânt au prăbușit liniile electrice, lăsând 250.000 de case fără curent electric începând de joi dimineață, în Franța, potrivit companiei Enedis.

Potrivit autorității feroviare naționale SNCF, serviciul feroviar a fost întrerupt în regiunile franceze, Normandia și Champagne-Ardennes, precum și pe alte rute de navetiști din regiunea pariziană.

  • GERMANIA

Joi, la începutul zilei, o tornadă a devastat Schwentinental, un oraș din apropierea localității germane Kiel, un port la Marea Baltică, cauzând numeroase pagube.

Conform agenției germane de știri DPA, în urma incendiului au ars sere și au fost doborâți copaci, care s-au ciocnit de mașini, fără ca nimeni să fie rănit. Totodată, mai multe case au fost avariate în urma furtunii.

Deutsche Bahn, principala companie feroviară din Germania, a oprit toate trenurile pe distanțe lungi în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al țării, care se învecinează cu Olanda și Belgia. De asemenea, au existat anulări și întârzieri în alte părți ale Germaniei, potrivit companiei aeriene.

Joi, biroul național de meteorologie din Germania a prezis rafale de până la 105 km/h în nord și nord-est și până la 120 km/h în zonele de deal. Cu toate acestea, nu au fost raportate imediat pagube substanțiale.

Miercuri seară, în Delmenhorst, Germania, un bărbat a fost lovit de o creangă care a căzut, dar a fost rănit doar ușor. Un tren de marfă s-a ciocnit cu o creangă căzută în Bad Godesberg, o suburbie a orașului Bonn, în timpul nopții.

Din cauza vânturilor puternice preconizate, cele două grădini zoologice din Berlin au fost închise pentru o zi, iar animalele au fost mutate în incinte închise. Cimitirele din Erfurt, în centrul Germaniei, au fost închise ca măsură de precauție.

  • OLANDA

Vântul puternic a smuls țigle de pe acoperișuri și a dezrădăcinat copaci într-un cartier rezidențial la primele ore ale dimineții în orașul olandez Barendrecht, de la periferia sudică a orașului Rotterdam, potrivit presei locale.

De asemenea, această furtună a provocat ploi abundente și rafale puternice în regiunile din sudul Angliei.

Copaci care au fost suflați pe șinele de cale ferată au întrerupt joi dimineață rețeaua feroviară din Olanda.

  • BELGIA

Furtuna a făcut ravagii în nordul Belgiei, rupând mulți copaci, aruncând schele pe străzi și aruncând câteva camioane în afara drumului în afara orașului Antwerp. De asemenea, a smuls o parte din acoperișul stadionului FC Antwerp.

  • Pompierii nu mai fac față solicitărilor de intervenție

Pompierii din Westerhoek, Belgia, în apropiere de granița cu Olanda, au raportat că au fost chemați de zeci de ori în cursul nopții pentru a face față pagubelor provocate de furtună.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here