FOTO. Dramă la Hollywood! Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani. Omagiu adus starului australian

0
46
Dramă la Hollywood! Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani. Omagiu adus starului australian

Omagii din întreaga lume au fost aduse Oliviei Newton-John, care a murit de cancer la vârsta de 73 de ani. Cântăreața și actrița australiană, născută în Marea Britanie, a fost cunoscută pentru rolul lui Sandy in Grease, unul dintre cele mai de succes musicaluri de film realizate vreodată.

Co-starul ei, John Travolta, din Grease, a spus că „ne-a făcut toată viața mult mai bună”, în timp ce regizorul a spus: „Ceea ce vezi este ceea ce primești cu ea”.

Foto Hepta

Ea a murit liniștită la ferma ei din California, înconjurată de familie și prieteni. Actriță și cântăreață, Newton-John a obținut un succes comercial cu muzica country și a vândut milioane de discuri la nivel global.

Dar rolul ei – Sandy din filmul Grease a fost cel care a ridicat-o ​​la o faimă mondială. Musicalul a fost cel mai mare hit de box-office din 1978 și i-a oferit lui Newton-John trei single-uri de succes, inclusiv You’re The One That I Want și Summer Nights, ambele interpretate împreună cu co-starul John Travolta.

Foto Hepta

Și a fost o schimbare atât în ​​imaginea ei, cât și în direcția ei muzicală – renunțând la imaginea ei inocentă, country-pop.

În urma veștii morții ei, zeci de fani, precum și figuri celebre din lumea divertismentului au început să împărtășească mesaje și amintiri sincere.

Actrița Stockard Channing – care l-a jucat pe Rizzo în Grease – a spus: „Nu știu dacă am cunoscut o ființă umană mai frumoasă.

,,Olivia a fost esența verii – însorirea ei, căldura ei și grația ei sunt ceea ce îmi vin mereu în minte când mă gândesc la ea. Îmi va fi enorm de dor de ea.”

Foto Hepta

Cântărețul Rod Stewart a numit-o „doamna perfectă, superbă, cu mare echilibru și cu o anumită sofisticare australiană”.

„Pantalonii ei spandex în Grease au fost inspirația mea., a adăugat el, făcând referire la ținuta neagră, strâmtă, emblematică pe care a purtat-o ​​la sfârșitul filmului. Gazda de televiziune americană Oprah Winfrey a spus că „pozitivitatea ei a fost doar contagioasă”.

„O să îmi fie dor de tine, Olivia”, a scris ea. „Iată vremurile bune”. Travolta a scris pe Instagram: ,,Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vedem pe drum și vom fi din nou împreună”.

,,Al tău din prima clipa în care te-am văzut și pentru totdeauna!” a adăugat el, semnând: — Danny al tău, John!

Regizorul filmului, Randal Kleiser, a spus că este prieten cu Newton-John de 40 de ani și „ea nu s-a schimbat niciodată, a fost întotdeauna exact așa cum și-o imaginează toată lumea”.

„Era fermecătoare, drăguță, caldă… Există atât de multe clișee pe care le poți spune despre ea, dar în cazul ei totul a fost adevărat”.

Întrebat care va fi amintirea lui veșnică despre ea, el a declarat pentru BBC Radio 5 Live: „Petrecând cu ea la ferma ei. Văzând adevărata Olivia, care era exact ca Olivia pe care am proiectat-o. Fără camere în jur, fără oameni în jur… ea a fost exact la fel și la fel de iubitoare ca întotdeauna.”

Kylie Minogue a numit-o o sursă de inspirație și Dionne Warwick care a spus că a fost „unul dintre cei mai drăguți oameni cu care am avut plăcerea să înregistrez și să cânt”.

Newton-John a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer în 1992 și a devenit o susținătoare a cercetării cancerului. Organizația ei de caritate, Fundația Olivia Newton John, a strâns milioane de lire sterline pentru a sprijini cercetarea.

Într-o declarație, spitalul care conduce Centrul de Cercetare și Wellness al Cancerului Olivia Newton-John din Melbourne – care a fost deschis după campania vedetei – a spus că „a încurajat, inspirat și sprijinit” personalul și pacienții în fiecare zi.

„Suntem incredibil de recunoscători pentru relația specială pe care am avut-o cu Olivia timp de mulți ani. Sprijinul și darul ei generos au oferit speranță și au schimbat viețile a mii de bolnavi de cancer… Ea a fost lumina de la capătul tunelului pentru mulți, mulți. oameni.” Eforturile ei în domeniu au fost recunoscute de Regina Elisabeta.

Newton-John s-a născut la Cambridge, Marea Britanie, la 26 septembrie 1948. Tatăl ei fusese spion britanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Mama ei era fiica laureatului Nobel german, Max Born, și fugise cu familia ei când naziștii au venit la putere în 1933. Familia s-a mutat în Australia în 1954, unde a crescut. Descoperirea ei a venit în 1971, când a lansat o piesă scrisă de Bob Dylan, If Not For You, care a ajuns pe locul șapte în topurile din Marea Britanie și a apărut pe un album cu același nume.

Ea a câștigat patru premii Grammy și a obținut șapte hituri numărul unu în SUA între 1974 și 1977. Deși criticii nu s-au bucurat niciodată de stilul ei de muzică prietenos cu publicul, vedeta a respins direct recenziile.

„Mă enervează când oamenii gândesc spre comercial, este rău”, a spus ea pentru Rolling Stone. ,,Este complet opus. Dacă oamenilor le place, asta ar trebui să fie.”

În 1978, ea a devenit o vedetă globală odată cu lansarea Grease. Filmul, plasat în anii 1950, spunea povestea aventurii de vară a lui Sandy cu Danny al lui John Travolta și dificultățile pe care le întâmpină relația.

În 2019, după ce a fost diagnosticată cu cancer de sân pentru a treia oară, CBS News a întrebat-o cum s-a descurcat.

„După un timp am spus „știi ce”, trebuie să mă bucur de viața mea, așa că o să mănânc o prăjitură dacă vreau”, a spus ea.

„Pentru că bucuria vieții și viața de zi cu zi trebuie să facă parte și din acel proces de vindecare. Așa că am ales acea cale pentru a fi recunoscătoare și pentru a mă simți bine în legătură cu lucrurile, pentru că cealaltă parte nu este atât de bună”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.