Pierdere pentru Twitter, compania preluată de Elon Musk. Ella Irwin, șeful de siguranță, demisionează

0
2

Într-o dezvoltare surprinzătoare, Ella Irwin, șefa Serviciului de Încredere și Siguranță al Twitter, și-a dat demisia, confirmând astfel informațiile recente. Ea a preluat această funcție după ce predecesorul ei, Yoel Roth, a demisionat în noiembrie 2022, la o lună după ce Elon Musk a preluat controlul companiei, anunță BBC

Șeful Serviciului de Încredere și Siguranță este responsabil pentru moderarea conținutului, o problemă care a captat atenția publică de când Musk a preluat Twitter. BBC a contactat Twitter și Irwin pentru comentarii. Ella a confirmat pentru Reuters și Wall Street Journal că a demisionat, deși nu a oferit detalii despre motivul demisiei sale.

Această demisie survine doar o zi după ce Musk a criticat public o decizie de moderare a conținutului pe Twitter. Elon a descris decizia de a limita vizibilitatea unui videoclip, pe baza acuzațiilor de denaturare a genului, ca fiind „o greșeală a multor persoane de la Twitter”.

VIDEO. Elon Musk a fost găsit nevinovat de fraudă în urma unui tweet despre Tesla. Reacția sa după decizia instanței. Foto: Captură foto: Tw

În plus, s-a constatat că, de la preluarea lui Musk, discursul instigator la ură a crescut pe platformă. Center for Countering Digital Hate, un grup de campanie cu sediul la Londra, a observat o creștere semnificativă a insultelor după preluarea Twitter de către Musk.

Într-o mișcare care pare a fi o încercare de a combate aceste probleme, Musk a anunțat că funcția Community Notes a platformei va fi extinsă la imagini.

Community Notes este un sistem de verificare a faptelor, în care utilizatorii Twitter pot adăuga comentarii pentru a oferi context la tweet-uri, etichetându-le adesea ca fiind false sau înșelătoare. Extinderea acestei funcții ar putea include materiale video în viitor.

Deciziile și schimbările recente de la Twitter subliniază dificultățile cu care se confruntă platforma în încercarea de a echilibra libertatea de exprimare cu necesitatea de a combate discursul instigator la ură și dezinformarea. Cu un nou director executiv pe cale de a prelua conducerea și acum cu un rol de conducere cheie vacant, viitorul Twitter pare incert.

Pierdere pentru Twitter, compania preluată de Elon Musk. Ella Irwin, șeful de siguranță, demisionează
Pierdere pentru Twitter, compania preluată de Elon Musk. Ella Irwin, șeful de siguranță, demisionează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.