Fermierii vor primi despăgubiri pentru secetă

0
324

Fermierii vor primi despăgubiri pentru secetă în valoare de 850 de milioane de lei, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Prima tranșă va intra în conturile agricultorilor în luna septembrie, urmand ca restul banilor să fie dați în luna octombrie.

Adrian Oros: ”Așa cum am spus încă de la preluarea mandatului de ministru, niciodată nu vom minți sau vinde speranțe fermierilor români!

România a fost lovită anul acesta de una dintre cele mai crunte secete pedologice din ultimii zeci de ani. Am mers pe câmp, la fermierii afectați și m-am uitat in ochii acestora și le-am promis că vor primi despăgubiri!

Deși, anul acesta trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, cu mari constrângeri bugetare, care a afectat toate domeniile din agricultura și industrie alimentară, așa cum am promis vom fi alături și vom sprijini fermierii.

Nu a fost simplu, a fost o încercare grea pentru noi, cei de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și colegii noștri de la ministerul Finanțelor publice de a găsi sursa de finanțare pentru a ajuta agricultorii afectați!

În ciuda “fake news-urilor” lansate aproape zilnic de opoziția PSD-ista obișnuita doar să vândă speranțe și să facă legi pe genunchi pentru fermieri, în ultima ședință de Guvern , bugetul MADR a fost suplimentat cu 3,455 miliarde lei . Acest lucru ne va permite să acordăm ajutoare pentru secetă, pentru compensarea pierderilor înregistrate în zootehnie dar și să platim avansul subvențiilor pentru campania 2020.

Mulțumesc primului-ministru, Ludovic Orban și colegului meu, ministrul Finanțelor publice, Florin Citu, pentru sprijinul acordat în demersul nostru!

Pentru Guvernul României agricultura este o prioritate, demonstrată și de cele peste 6 miliarde euro alocate în Programul Național de Relansare economică. Am demonstrat că #sepoate, că ne ținem de cuvânt și că reușim să reconstruim agricultura românească!”

Sursă foto: Agrointel

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here