UE investește aproape 1,5 miliarde EUR într-o mai bună gestionare a rețelelor de transport și a dezastrelor în România

0
262
RECLAMĂnormedia.ro

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 875.5 milioane de euro pentru prima fază a construcției autostrăzii Sibiu-Pitești. Aceasta va fi prima autostradă care traversează Carpații, facilitând o mai bună conectare a României, pe coridorul Rin-Dunăre, la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

Potrivit comisarului pentru coeziune și reforme Elisa Ferreira: „Acest proiect va rezolva un blocaj major în rețeaua de transport din România. Acesta va crește siguranța rutieră, va scurta timpul de călătorie și va reduce costurile pentru mărfuri. Va avea un impact pozitiv asupra economiei și asupra calității vieții populației. ”

Se așteaptă ca proiectul să fie operațional începând cu 2026. Comisia Europeană a aprobat, de asemenea, finanțarea din Fondul de coeziune pentru un proiect în valoare de 578,4 milioane EUR pentru îmbunătățirea capacității României de răspuns la dezastre. Investiția va îmbunătăți capacitatea de răspuns terestru, aerian și maritim a României prin achiziționarea de echipamente noi, precum și prin instruirea personalului. Acesta va proteja mai bine populația în situații de urgență și va ajuta România să respecte obligațiile internaționale și strategia națională privind schimbările climatice.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira: „Datorită acestei investiții a UE, serviciile de urgență ale României vor putea răspunde în mod eficient la evenimente cu impact ridicat, cum ar fi inundațiile, cutremurele și accidentele nucleare. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o țară, precum România, care se confruntă cu un risc ridicat de dezastre naturale din cauza rețelei dense de râuri și cursurilor de apă. O mai bună pregătire a României va aduce beneficii și altor țări în caz de dezastre, în conformitate cu principiului european de solidaritate și acordurile internaționale.”

Proiectul va ajuta la salvarea de vieți omenești și la minimizarea daunelor materiale și a riscului de perturbare a activităților economice.

Sursă foto: Startupcafe

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here