Activitatea ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș

0
280

Unul dintre cei mai activi și implicați miniștri din Guvernul României este Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. De când a preluat mandatul și până în prezent, Ministerul Fondurilor Europene a atras pe partea socială 1,137 miliarde de euro.

  • CallCenterul 9998 și pachet de sprijin pentru persoanele vulnerabile, finanțat prin intermediul POCU și realizat de către Ministerul Muncii si Protectiei Sociale în parteneriat cu structuri din societatea civilă.

17 milioane de euro.

  • Decontarea din POCU a subvențiilor acordate în baza OUG nr. 30/2020, cu modificările și completările ulterioare, suportate din bugetul asigurărilor pentru ȘOMAJ TEHNIC acordate companiilor a căror activitate a fost afectată în mod direct de epidemie și care au dispus măsura întreruperii temporare a activităţii, în sensul de intrare în şomaj tehnic a angajaților.

300 de milioane euro.

  • Prin POCU, SCHEMA DE FINANȚARE PENTRU ANTREPRENORIAT RURAL (SES Economie Socială Rurală) pentru sprijinirea directă a activităților non-agricole, de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători din desfășurarea activităților agricole individuale.

Exemplu: activități de obținere și comercializare a produselor de panificație, activități de obținere și comercializare a produselor lactate, activități de ambalare și procesare a produselor din fructe etc.

200 milioane de euro.

  • Prin POAD, schema de PACHETE ALIMENTARE ȘI DE IGIENĂ CORPORALĂ PENTRU PERSOANELE VULNERABILE pentru sprijinirea persoanelor aflate în situații de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare.

285 milioane de euro.

  • Prin POAD, schema de VOUCHERE PENTRU ELEVII care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflați în risc de sărăcie severă pentru achiziționarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte.

27 de milioane de euro.

  • Prin POAD, schema de VOUCHERE ELECTRONICE PENTRU MASA CALDĂ pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate: persoanele vârstnice, persoanele aflate în risc de saracie, pentru suportarea cheltuielilor cu o masa caldă/zi din partea furnizorilor acreditați.

133 de milioane de euro.

  • Prin POC, schemă de finanțare pentru dotarea unităților școlare cu tablete școlare și a altor dispozitive necesare pentru desfășurarea activităților didactice.

100 de milioane de euro.

  • Prin POIM, schemă de finanțare pentru dotarea unităților școlare cu echipamente medicale de tip dezinfectant.

50 de milioane de euro.

  • Prin POIM, schemă de finanțare pentru achiziția de unități sanitare mobile pentru prevenția și combaterea răspândirii COVID-19 în școli.

25 de milioane de euro.

Sursă foto: Ziarul Bursa

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here