Antoneta Ioniță: Firmele se pot înscrie deja în programul de 1 miliard de euro

0
181

Guvernul PNL a mai făcut un pas către ajutorarea mediului de afaceri afectat de criza sanitară. Unul dintre programele cele mai importante care vizează capitalizarea mediului economic este deja funcțional. Firmele deja se pot înscrie în programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro, fonduri europene nerambursabile, susține deputatul PNL Antoneta Ioniță, potrivit unui comunicat de presă. 

Procedura de accesare a banilor a fost simplificată, totul fiind posibil cu ajutorul unei aplicații online. Cei care vor să beneficieze de cele trei măsuri de finanțare își pot înregistra firmele în aplicație, urmând ca, în următoarea perioadă, să-și poată încărca documentele pentru a aplica efectiv pentru obținerea granturilor. Platforma  prin care se pot obține banii europeni este următoarea: http://granturi.imm.gov.ro.

Cele trei scheme de sprijin din fonduri externe nerambursabile reprezintă: 1. Microgranturi (de 2000 de euro) pentru microîntreprinderi sub formă de sumă forfetară; 2. Granturi pentru capital de lucru (până la 150.000 de euro) acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri și 3. Granturi pentru investiții (până la 200.000 de euro) acordate în baza evaluării proiectului de investiții depus.

Cei care vor să-și finanțeze afacerile cu aceste fonduri au la dispoziție pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și pașii pe care trebuie să-i facă, respectiv: ghidul de preînregistrare: https://rb.gy/0mqljp, implementare măsura 1: https://rb.gy/wakwdx, implementare măsura 2:  https://rb.gy/k9ygzb, implementare măsura 3: https://rb.gy/cqq3gb.

Antoneta Ioniță: Guvernul, prin programul de relansare și investiții, este pregătit să ajute nu numai mediul economic privat, ci și dezvoltarea infrastructurii și a tuturor rețelelor de alimentare cu energie a populației prin accesarea celor 80 de miliarde de euro puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here