Orașul belgian Leuven a primit, din partea Comisiei Europene, titlul de capitala europeană a inovației

0
241
RECLAMĂnormedia.ro

Orașul belgian Leuven a primit, din partea Comisiei Europene, titlul de capitala europeană a inovației și premiul de 1 milion de euro, finanțat în cadrul programului Orizont 2020, programul de cercetare și inovare al UE. Premiul este acordat orașului care exploatează cel mai bine inovația pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru cetățenii săi.

Leuven este al șaselea oraș care a câștigat premiul. Orașul nu oferă doar cetățenilor săi oportunități sporite de inovare, ci și îi implică activ în implementarea ideilor lor în oraș.

„Modelul nostru de inovație depășește progresul tehnologic. Împreună cu rezidenții, organizațiile, antrepreorii și instituțiile de cercetare, lucrăm în fiecare zi pentru un viitor mai bun – pentru Leuven”, a spus primarul Mohamed Ridouani.

El a mai adăugat: „Acest tip de cooperare aprofundată este acum recunoscută și recompensată. Misiunea noastră este să deschidem drumul către un viitor durabil și prosper cu și pentru toată lumea. ”

Principalele proiecte și inițiative inovatoare din Leuven includ:

Leuven 2030: peste 600 de parteneri, inclusiv guverne, instituții de cercetare, companii, organizații și cetățeni, lucrează împreună pentru a dezvolta și implementa o strategie de tranziție climatică.

Leuven MindGate: un ecosistem de inovare compus din companii, instituții de cercetare și guvern, care creează un teren propice pentru antreprenoriat și investiții.

Leuven, Co-Create !: inițiativa a lansat un apel deschis pentru cetățeni să-și prezinte ideile despre cum să facă Leuven un loc mai bun pentru a trăi, a lucra și a se juca.

Leuven Helps: o platformă online lansată în timpul crizei Covid-19, care a conectat locuitorii care aveau nevoie de ajutor cu mii de voluntari gata să ajute. Leuven a fost unul dintre primele orașe care a creat o platformă de acest fel, adoptată ulterior de 280 de orașe din întreaga lume

Co-crearea educației: rețea la nivel de oraș care își propune să sporească oportunitățile de învățare și să promoveze diversitatea. Au dezvoltat Leuven Learns în timpul crizei Covid-19. Instrumentul facilitează tranziția către e-learning pentru profesori, studenți, experți și voluntari.

Următoarele 4 orașe din clasamentul final au fost Cluj-Napoca (România), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Valencia (Spania) și Viena (Austria), care primesc fiecare câte 100.000 de euro.

 

 

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here