Perioada în care proprietarii de păduri cu restricții de exploatare pot primi compensații financiare va fi prelungită cu doi ani

0
255
RECLAMĂnormedia.ro

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a transmis, în avizare interministerială, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se prelungește perioada de timp în care proprietarii pădurilor supuse restricțiilor de exploatare pot primi compensații financiare, până la 31 decembrie 2022.

Proiectul de act normativ vizează compensațiile reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, care determină restricții în recoltarea de masă lemnoasă.

„Mă bucur că primul act normativ pe care îl semnez, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, este unul menit să îi sprijine pe proprietarii de păduri care, din cauza regimului de protecție strictă, nu pot exploata aceste resurse. Este normal, atunci când vorbim despre restricții, măsuri de conservare și non-intervenție, să oferim compensații celor afectați. Prin asumarea și respectarea acestor restricții, proprietarii sprijină, în mod direct, eforturile noastre privind conservarea biodiversității din aceste zone, a ecosistemelor și a patrimoniului natural. Comisia Europeană a înțeles acest lucru și a aprobat schema de ajutor de stat. Sunt convins că această măsură vine cu multiple beneficii, atât pentru proprietari, cât și pentru pădurile noastre”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Termenul inițial pentru acordarea compensațiilor, conform HG 447/2017, expiră la 31 decembrie 2020. După parcurgerea etapei de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi supus aprobării Executivului, în următoarea Ședință de Guvern.

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here